Tal van vernieuwingen bij Hilversum City Run: Yakult Ladies Run naar zondag, nieuw parcours en Hilversum 10 Miles

woensdag 7 februari 2018

De Hilversum City Run (HCR) vernieuwt en beleeft de volgende editie op zondag 15 april 2018. Door de verhuizing van de Yakult Ladies Run van zaterdagavond naar zondag is HCR teruggebracht naar een eendaags evenement.

Bovendien wordt de wedstrijd voor het eerst over een afstand van 10 Engelse Mijl georganiseerd: de Hilversum 10 Miles. Inschrijven voor Hilversum City Run 2018 kan vanaf donderdag 30 november via www.hilversumcityrun.nl.

Met start en finish op de Markt is Hilversum het middelpunt van grootste sportevenement van ’t Gooi. Het parcours is aangepast en kent een lengte van 5 kilometer door de Mediastad. De Westeneng Verbeek Makelaardij prestatieloop over 5 en 10 kilometer gaat over dit nieuwe parcours, waarbij lopers op de langste afstand de ronde tweemaal moeten volbrengen. Voordeel hiervan is dat het publiek vaker de deelnemers voorbij ziet komen.

De Hilversum 10 Miles, twee ronden van 5 Mijl, is niet alleen voor wedstrijdatleten. Ook prestatielopers kunnen die uitdaging aangaan. De voor Hilversum kenmerkende stukken vals plat fungeren hierbij ongetwijfeld als scherprechters.

Vaste waarden
De BINK Kids Run en Family Run zijn vaste waarden van het dagprogramma. De Kids Run over 1500 meter gaat om 11.00 uur van start. Dan bijten de kinderen uit groep 7 en 8 het spits af. Vervolgens is er elke tien minuten een nieuwe groep aan de beurt en om 11.30 uur klinkt het startschot van de Family Run. Daarin kan in familieverband een afstand van 1,5 of 3 kilometer worden afgelegd.

De Independer Business Run is ook een niet weg te denken component van de Hilversum City Run. Teams van vier of zes collega’s kunnen namens bedrijf of instelling mee doen aan een loop over van 5 dan wel 10 kilometer.

Website
Alle informatie over de Hilversum City Run 2018 is terug te vinden op de eveneens vernieuwde website www.hilversumcityrun.nl. Daar is ook een oproep voor vrijwilligers te vinden en de informatie over de loopclinic die, ter voorbereiding op de Hilversum City Run 2018, voor verschillende niveaus wordt georganiseerd. Inschrijven voor die loopclinic kan eveneens via de site.