"Royal Crown" legt als eerste commerciële riviercruiseschip aan in Huizen

woensdag 13 juni 2018

Op 22 mei beleefde het 135 meter lange schip “Royal Crown” (van rederij Hebridean Island cruises of Neerlandic) haar “Maiden call” in het historische Huizen. Op zichzelf al een geweldig evenement, want het was voor het eerst dat er een commercieel riviercruiseschip aanlegde in Huizen. De passagiers werden vervolgens rondgereden in touringcars door het Gooi, Naarden-Vesting en Huizen.

Marlous Verbeek, wethouder voor Economie en Toerisme in Huizen, zegt hierover "alles is soepel verlopen en de passagiers hebben het leuk gehad. Het indrukwekkende cruiseschip kreeg ook veel aandacht van de lokale bewoners, die een kijkje kwamen nemen. Als gemeenschap zijn wij ontzettend blij met deze première en ook met de 5 reserveringen die al ingepland staan voor het komende seizoen. Huizen wil uitgroeien tot uitvalsbasis voor toeristische hotspots als Utrecht, Amersfoort, de Regio Gooi en Vechtstreek, de Plassen en de heidegebieden. Het gaat er om een netwerk op te bouwen tussen Huizen en het achterland, zodat die bestemmingen goed bereikbaar en toegerust zijn om de toeristen van de riviercruiseschepen een onvergetelijke ervaring te kunnen bieden”.


Het pittoreske oude centrum en de historische haven maken van Huizen een aantrekkelijke plaats voor riviercruise-passagiers van over de hele wereld. In het Nautisch Kwartier zijn twee nieuwe aanlegplaatsen gerealiseerd, waar schepen tot een lengte van 135 meter kunnen aanleggen, met milieuvriendelijke stroom aan wal, watervoorziening, en afzettingen om de veiligheid van de passagiers te garanderen. Ook voor de touringcars die de passagiers op land vervoeren zijn voldoende parkeer- en opstapfaciliteiten. In de afgelopen jaren is het gebied getransformeerd tot een nautisch centrum met een pittoreske 19e-eeuwse uitstraling.

Klik
hier voor nog meer informatie over het Nautisch Kwartier in Huizen.