Pampus strooit met eieren- struikel niet !

dinsdag 20 maart 2018

Met of zonder kinderen, het wordt goed toeven in het openingsweekend van forteiland Pampus. Paasbrunchen en paaseieren zoeken op 1e en 2e Paasdag en een hartverwarmend welkom op Goede Vrijdag. Pampus heeft er zin in!

Na maanden van winterslaap is het hele eiland dezer dagen in rep en roer om jong en oud te kunnen verwelkomen. Alle vrijwilligers staan te popelen om weer rond te leiden. Het lentegroen begint aan zijn opmars en het Pampus Paviljoen is voorzien van een nieuwe menukaart. De start van het nieuwe seizoen valt op Goede Vrijdag. Reden voor het eiland om op de openingsdag extra goed uit de verf te komen. Bezoekers mogen zich verheugen op een hartverwarmend welkom en niemand zal met lege handen naar huis gaan.

De Paasdagen zullen als vanouds weer toneel zijn van extra veel vrolijkheid. Paaseieren zoeken in het fort, oud-Hollandse spelletjes spelen in de droge gracht en uitgebreid brunchen in het paviljoen.

Ook na het openingsweekend laat de programmering van Pampus veel interessants zien. Vanaf 10 april bijvoorbeeld de nieuwe collectie (G)Oud Roest, die tijdens de nationale Museumweek in de schijnwerpers wordt gezet. Het gaat om op het eiland en in het fort gevonden voorwerpen, waaraan grotendeels nog onbekende verhalen hangen. Vrijwilligers met passie en doorzettingsvermogen brengen sinds begin dit jaar alles in kaart en onderzoeken de mogelijke herkomst van deze collectie.
Na Koningsdag zullen zeerovers het hele eiland overnemen. Kleine landrotten worden in de meivakantie omgetoverd tot dappere piraten. Het zal wemelen van de bandana’s, zwaarden en ooglapjes op Pampus!

Alle extra activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen, met uitzondering van de Paasbrunch. Voor wie hiervan uitgebreid wilt genieten, is een reservering via pampus.nl nodig. Via deze site kunnen ook de normale entreekaarten gekocht worden.