Twee extra streekbussen maken het Gooi beter bereikbaar

maandag 12 november 2018

Vanaf december 2018 gaan er twee nieuwe streekbussen rijden, waardoor onder meer Muiden, Muiderberg, Naarden, Blaricum en Laren met het openbaar vervoer beter bereikbaar zullen worden voor inwoners en bezoekers van Gooi & Vecht. De streekbussen van Connexxion zullen gaan rijden als buslijnen 209 en 609.

Buslijn 209 rijdt straks elke dag op het traject Amsterdam Bijlmer ArenA - Muiden P+R terrein - Muiderberg - Naarden Vesting - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren en vice versa. Buslijn 609 rijdt alleen op werkdagen tijdens de ochtendspits op het traject Amsterdam Bijlmer ArenA - Muiden P+R terrein - Muiderberg - Naarden Gooimeer Noord - Blaricum Ziekenhuis Tergooi - Laren Brink en vice versa.

Problemen met bereikbaarheid
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer was al langer een probleem. Vooral Muiden en Muiderberg hadden er veel last van. Sinds het verleggen van de snelweg en daarmee het verplaatsen van het P+R-terrein was het voor Muiders en toeristen die de stad willen bezoeken een stuk lastiger om de stad te bereiken. Dat kwam vooral doordat de bushaltes op grotere afstand liggen, er iets minder bussen rijden en de bussen niet meer overal stoppen. De bushaltes blijven overigens wel op afstand liggen. Er werd al vaker gekeken naar oplossingen, maar steeds zonder succes. Zo was er een jaar geleden onder meer een soort pendelbus, maar daar werd niet vaak gebruik van gemaakt. 

Praktische info
Plan je een dagje uit in Gooi & Vecht? Stippel dan eenvoudig je OV-route uit op 9292.nl of kijk - vanaf december - voor de schema's met vertrektijden van de nieuwe buslijnen op de website van Connexxion.