Annemarie den Dekker nieuwe directeur Rijksmuseum Muiderslot

woensdag 6 juni 2018

Per 17 september 2018 is Annemarie den Dekker (1972) de nieuwe directeur van Rijksmuseum Muiderslot. Momenteel werkt zij als Hoofd museale zaken & programmering in het Amsterdam Museum.

Annemarie den Dekker studeerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna ging zij aan de slag als conservator en later hoofdconservator in het Amsterdam Museum. Ook bekleedde zij de functie van adjunct-directeur. “Ik verheug mij er enorm op om aan de slag te gaan op deze prachtige plek. Het Muiderslot heeft al jaren geleden mijn hart veroverd. Het museum trekt jaarlijks bijna 140.000 bezoekers uit binnen- en buitenland die de schoonheid van deze unieke locatie weten te waarderen. Er liggen ambitieuze toekomstplannen waar ik graag mee aan de slag ga, samen met een enthousiast team, de vele vrijwilligers en samenwerkingspartners”.

Al sinds 2012 is Annemarie den Dekker nauw betrokken bij het Muiderslot als lid van de Raad van Toezicht. Eppo van Nispen tot Sevenaer, namens de Raad van Toezicht van het Muiderslot: “Wij hebben met veel plezier Annemarie den Dekker benoemd. Wij zochten een enthousiaste en daadkrachtige directeur, met museale kennis, een goed netwerk in Amsterdam en een zakelijke blik. Volgens ons past Annemarie perfect in dat plaatje”.

Den Dekker volgt Bert Boer op die per 1 juli a.s. directeur wordt van het Maritiem Museum in Rotterdam.