Nieuw Festival in Laren: Poëzie aan de Brink

vrijdag 12 januari 2018

Poëzie aan de Brink is een nieuw festival dat mensen uit Laren en wijde omgeving kennis wil laten maken met de enorme veelzijdigheid van poëzie en in het bijzonder het korte gedicht. Poëzie is een apart fenomeen dat anders om gaat met de realiteit. Het kan verzachtend zijn, maar ook kritisch en verantwoordelijk. Hoe dan ook brengt poëzie mensen samen en kan een gedicht er voor zorgen dat er gesprekken worden aangezwengeld.

Samenwerking

 Bijzonder is, dat Poëzie aan de Brink tot stand is gekomen door de nauwe samenwerking van zes diverse culturele organisaties: ‘t Brinkhuis Laren, Openbare Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum, De Literaire Werkplaats Eemnes, Kunstcafé Laren, Rosa Spier Huis en Volksuniversiteit Het Gooi.

Tijdens het Kunstcafé Laren opent Poëzie aan de Brink op vrijdagavond 2 februari 2018 in Het Brinkhuis, met de dichters Antoinetty van de Brink, Jos Schellart, Reynier Molenaar en Robert Grijsen. Gideon Calis is de presentator en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Bard Gerard Wortel. De openingsavond kan worden afgesloten met een Poëziesouper in restaurant Mauve waar een aantal bekende inwoners van Laren hun lievelingsgedicht zullen voorlezen.

 

Programma

Zaterdag 3 februari 2018 start met het Poëzieontbijt, waaraan verschillende dichters deelnemen. Om 12 uur opent de weekendtentoonstelling ‘Kunst en Poëzie’ in de Larense Johanneskerk.Aansluitend zijn er diverse workshops voor jong & oud in ‘t Brinkhuis en in bibliotheek vestiging Laren, waar bezoekers van het festival zelf aan de slag kunnen met poëzie. Bijvoorbeeld gedichten tekenen in het atelier onder de bezielende leiding van illustrator Gitte Spee en Gerard Beentjes. Dichter en theatermaker Ineke Holzhaus gaat met deelnemers het avontuur van gedichten lezen aan tijdens de workshop ‘Lezen je met je oren’. Dichter en poëtische duizendpoot Jos van Hest, prikkelt deelnemers om fantasie in dansende woorden en zinnen te vertalen, zodat iedereen een eigen gedicht op papier krijgt. Aan het eind van de middag draait de film Poésia sin Fin, en ’s avonds verschijnen achttien dichters in de Dichtersparade. Op zondagochtend 4 februari sluit het festival af in het Rosa Spierhuis met (o.a) Diana Ozon in de Poëziefinale.  

 

De avondprogramma’s met de dichters in de bibliotheek Laren en De Poëziefinale op zondagochtend in het Rosa Spier huis zijn vrij toegankelijk. Voor de dichtersparade (gratis), het Poëzieontbijt, de diverse Workshops en de Film zijn kaarten verkrijgbaar via: www.bibliotheekhlb.nl . Reserveren voor het PoëzieSouper in Restaurant Mauve kan bij: nancy@i-Laren.nl

 

Het uitgebreide programma is te vinden op de verschillende websites van de organisaties en op de Facebookpagina Poëzie aan de Brink.