Nacht van Naarden

woensdag 28 maart 2018

‘Met een beetje geluk wordt het weer een fantastische avond…’ De Vesting Naarden stelt cultureel erfgoed open voor publiek op vrijdag 13 april van 19.30 – 23.30 uur. De Nacht van Naarden wil jong en oud, liefhebbers en nieuw geïnteresseerden, uitnodigen om kennis te maken met de historie en het hedendaagse gebruik van het roemrijke erfgoed in de Vestingstad.

Tegen het prachtige decor van de Vesting Naarden, openen de culturele partners op vrijdagavond 13 april 2018 hun deuren voor iedereen die het unieke culturele erfgoed van dichtbij wil bekijken. Bezoekers kunnen ‘hun vonnis’ halen op het oude Stadhuis en van daaruit hun route plannen, met of zonder gids. Alle programma’s worden drie keer per avond opgevoerd, de tijden sluiten op elkaar aan.
Gasten kunnen na het stadhuis kennismaken met Jan Amos Comenius, de historie ontdekken in het Burgerweeshuis bij het Stadsarchief, onverwacht bezoek ontmoeten op de flanken van het Vestingmuseum, meekijken door de ogen van Lambertus Hortensius naar het rampjaar in het Weegschaalmuseum, hun oren klassiek laten genieten Bij Andreas, soldatenliedjes in sfeer beluisteren bij Podium deMess en afsluiten 'Bij geloof, hoop en liefde’ in de indrukwekkende Grote Kerk van Naarden.
Het is uiteraard mogelijk bezoek te combineren met een etentje vooraf of een drankje na afloop. Het is van belang dat bezoekers van dichterbij op de fiets komen. Komt u met de auto, dan is er parkeergelegenheid op bastion ‘Nieuw Molen’ en op parkeerterrein ‘de Abri’, van waaruit u binnen enkele minuten via een prachtige route de Vesting in loopt. De Vesting is ook bereikbaar met het openbaar vervoer via NS station Naarden-Bussum.
De Nacht van Naarden is een samenwerking tussen acht culturele partners van Naarden- Vesting. Bij de organisatie zijn ruim 200 vrijwilligers actief waaronder stadsgidsen, torengidsen, vestingschippers en kenners van de locaties. Samen dragen zij de ‘Verhalen van Naarden’ over en laten zich op hun beurt weer inspireren door hun gasten. De avond is vrij toegankelijk met een ‘vonnis’ dat uitgegeven wordt op het oude Stadhuis.

Voor meer informatie kijk op deze Facebook pagina