Vliegende start van nieuw seizoen op het Muiderslot tijdens de paasdagen

woensdag 21 maart 2018

Een kastelenseizoen vol Topkastelen Het kastelenseizoen gaat dit Paasweekend weer van start. Op het Muiderslot betekent dit dat we dagelijks open zijn en dat de valkenier vrijwel dagelijks demonstraties verzorgt met roofvogels.

Valkenjacht

Op het kasteel is de terugkeer van de valkenier altijd het teken dat de winter voorbij is en de lente definitief haar intrede doet. Na een late winter kruipen de eerste kuikens alweer uit het ei en wordt het warm genoeg om de valkerijtent open te gooien. Op 1 en 2 april 2018 kunnen bezoekers tijdens het gehele paasweekend de prachtige roofvogels van dichtbij bekijken en alles horen over de valkerij in de Middeleeuwen. Iedere dag zijn er meerdere vliegdemonstraties op het toernooiveld, waarin de valkenier naast de historie van de valkenjacht, ook de werkzaamheden van een moderne gediplomeerde valkenier uit de doeken doet. De kleintjes, die na al die verhalen nu wel eens zelf met vogels aan de slag willen, kunnen eendjes hengelen op de binnenplaats. Succes in deze jacht blijft niet onbeloond!

 

Torenhoge tulpenvazen

Bij het voorjaar hoort natuurlijk de tulp: een ogenschijnlijk Nederlandse voorjaarsbloem bij uitstek. Tijdens de paasdagen zijn er daarom speciale voorjaarsrondleidingen, met bijzondere  aandacht voor de tulp in de Gouden Eeuw. Voor deze bloemen werden in de 17e-eeuw speciale hoge stapelbare piramidevormige tulpenvazen gemaakt, bij voorkeur in Delfts blauw. Op 1 en 2 april 2018 halen we deze van zolder, schikken er - naast tulpen- prachtige lentebloemen in en nemen onze gidsen bezoekers mee in de wonderlijke geschiedenis van deze oer-Hollandse maar exotische bloem.

 

Openingstijden en meer informatie:

Het Muiderslot is op de paasdagen 2018 geopend  van 12.00 tot 17.00 uur. Kaartverkoop tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.muiderslot.nl