Kerststemming op winters Muiderslot

dinsdag 11 december 2018

In de kerstvakantie dompelt Rijksmuseum Muiderslot zich in winterse sferen. De lichtjes branden, de feesttafel in de Ridderzaal is mooi gedekt, er zijn winterse rondleidingen, spelletjes binnen en buiten, kerstmuziek en een creatieve workshop. In het museumcafé is het goed toeven met warme chocomelk of glühwein. En oh ja, vergeet niet een leuk kerstcadeautje mee te nemen in de museumwinkel.

Kerststemming

Op zondag 16 december 2018 is het slot al helemaal in de kerststemming met wereldkoor ‘Noot voor Noot’. Zij zingen kerstliederen op de binnenplaats. Wie zijn eigen kerstversiering voor in de kerstboom wil breien, kan op zondag 23 december aanschuiven bij de breitafel in het kasteel. Tijdens een speciale workshop onder leiding van Club Geluk kunnen er mini kersttruitje of kerstsjaaltje(voor om een kerstbal) gebreid worden. De kerstactiviteiten zijn gratis voor alle bezoekers met een geldig entreebewijs, reserveren niet nodig.

Winterse sferen

Tijdens de kerstvakantie (22 december tot en met 6 januari 2019) zijn er elke dag warme winterse rondleidingen op het Muiderslot. Hoe leefde men in de 17e eeuw op dit kasteel? En hoe werd er kerst gevierd? Wat stond er zoal op de feestelijk gedekte tafel? Kaartjes voor de winterse rondleidingen zijn inbegrepen bij de entreeprijs. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Buiten de muren

Tip: combineer een bezoek aan het Muiderslot met schaatsen op de tijdelijke ijsbaan in Muiden (op de Schoutenwerf, schuin tegenover het Muiderslot).

Praktische informatie en openingstijden:
Rijksmuseum Muiderslot is in de winter geopend in de weekenden van 12 tot 17 uur. In de kerstvakantie (22 december 2018 tot en met 6 januari 2019) dagelijks open van 12.00 tot 17.00 uur. Het kasteel is gesloten op 25 en 31 december en 1 januari. Kaartverkoop tot 16.30 uur.

Het Muiderslot is te vinden op Herengracht 1 te Muiden. Kijk voor meer informatie op www.muiderslot.nl