Lichtjesweekend in het mooiste dorp van Nederland; Laren (NH)

vrijdag 30 november 2018

Ook dit jaar is er door het Dorpsfonds Bijzonder Laren, onder bezielende leiding van Jaap Smuling en Annelies van der Steen, keihard gewerkt aan een sfeervolle decembermaand. Voorgaande jaren werd de feestmaand geopend met een symbolische lichtjesavond. Dit jaar is er zelfs gekozen voor een geheel lichtjesweekend op 7, 8 en 9 december!

“Er waren zoveel initiatieven dit jaar, dat we wel een weekendprogramma moesten maken” vertelt Jaap Smuling. “Muziekverenigingen, het Brinkhuis, het Singer theater en de Johanneskerk. Ieder had ideeën en iedereen wilde meewerken om te komen tot een sprookjesachtig weekend. De winkels in het dorp zijn het gehele weekend maar ook op vrijdagavond geopend.”

Het dorp is nu al een lust voor het oog met tienduizenden lampjes en tientallen kroonluchters. Vanaf deze week worden ook nog eens honderden kerstboompjes geplaatst. Maar het lichtjesweekend is toch wel het meest romantische weekend van het jaar. Op vrijdagavond vanaf 17.00 uur wordt de straatverlichting in het dorp gedoofd en zal het centrum gehuld worden in kaarslicht. De winkels zijn deze avond geopend tot 21.00 uur.

Tussen 17:00 - 20:00 uur wordt het Lichtjes Weekend officieel geopend op het podium voor het Brinkhuis. Voor het Brinkhuis en op de Nieuweweg zijn er muzikale optredens van mannenkoor De Speuijt, Veronique Sodano én muziekvereniging St. Jan. De Sint-Jansbasiliek en de Johanneskerk zijn
geopend en sfeervol verlicht met waxinelichtjes. Om 21:00 uur is er in het Singer Theater een optreden van de Larense cabaretière Madelijne Kool met haar programma HaHaHandleiding voor Kerst.

Op zaterdagochtend is er in het Brinkhuis een gratis koffieconcert, verzorgd door Babette van Helsdingen. Op de Nieuweweg en op het podium voor het Brinkhuis treden afwisselend het mannenkoor De Speuijt en de muziekvereniging St. Jan op.
Op zaterdagmiddag is de Johanneskerk geopend en kan er genoten worden van een koor, mooie verhalen en glühwein. Voor kinderen is er een knutselprogramma. Ook is deze middag het Singer museum geopend voor kinderen om te knutselen in de kas in de mooie tuin.
Op zondag zijn alle winkels in het dorp geopend. De kerstman (verzorgd door restaurant de Coeswaerde) rijdt door het dorp en er vinden theatrale uitvoeringen in de straten van Laren plaats.

Kortom: voor de echte kerstsfeer moet men in Laren zijn!