Gooische koetsentocht 2018

dinsdag 1 mei 2018

Het Gooi beleeft op woensdag 26 september 2018 een bijzondere tweede editie van het Society & Charity Netwerk Event: De Gooische Koetsentocht met aan boord een gemêleerd gezelschap van personen uit het bedrijfsleven, cultuur, horeca en politiek waaronder tal van bekende Nederlanders.

Deze tweede uitvoering van de Gooische Koetsentocht is de afgelopen maanden voorbereid door een groep enthousiaste vrijwilligers, onder aanvoering van Larense tandarts en onderneemster Eva Muller. “De Gooische Tour”, zoals dit evenement is gedoopt, bestaat uit een lint van klassieke koetsen die zich die dag kronkelend een weg baant door bos, hei & wei langs de mooiste plekken van Het Gooi.

“De Gooische Koetsentocht is een rijdend museum.” Volgens online magazine I-Laren. Een aantal van de deelnemende koetsen zijn antiek en rijden door cultureel erfgoed. Tijdens de tussenstops zullen kunstenaars hun kunsten tonen, welke tijdens de veiling later op de dag geveild zullen worden. Tevens worden de deelnemers verrast met “culinaire en culturele hoogstandjes”. Streven is om ondernemers in de regio, maar ook nationaal, zoveel mogelijk bij de Koetsentocht te betrekken.

Grote inzet van vrijwilligers en partners

“Het Gooi is één van de mooiste streken van Nederland. Wat is er leuker dan de allermooiste plekjes per klassieke koets te bezichtigen?” Aldus initiatiefneemster Eva Muller. “De bedoeling is om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Vrijwilligers en partners van het evenement zetten zich met hart en ziel in voor deze tweede editie en er is al ontzettend veel werk verricht. Toen ik het idee voor deze Koetsentocht met vrienden en bekenden deelde, reageerde iedereen meteen razend enthousiast. Zeker na de eerste, zeer succesvolle, editie van afgelopen jaar zijn we zeer enthousiast en hebben we de spirit om er een nóg leukere rit van te maken. Ik kijk er naar uit dit jaar weer met zó veel vrijwilligers en partners een onvergetelijke dag van te maken. De locaties van de tussenstops op de route houden we, net als afgelopen jaar, nog even geheim!”

Netwerken voor het goede doel ‘All You Need Is Health’

De Gooische Koetsentocht is behalve een cultureel en culinair evenement, vooral ook een Netwerk- en goede doelen Evenement. Objectief van de Gooische Koetsentocht is om kapitaal te collecteren voor het goede doel ‘All You Need Is Health’. Dit is een organisatie van vrijwilligers die in actie komen voor ‘de preventie van degeneratieve welvaartzieken'.  Dit goede doel is afgelopen jaar opgericht door Eva Muller. “Preventie is een van de mooiste manieren waar gezondheidszorg zich in het huidige tijdperk op richt. Voorzorgsmaatregelen en inzicht spelen een steeds grote rol  binnen onze maatschappij. Ieder komt ermee in aanraking, zeker gezien de hoeveelheid slachtoffers van degeneratieve welvaartziekten is het in ons aller belang om hier meer aandacht aan te schenken. Hierin willen we meer betekenen en daarvoor zullen we allen ons steentje moeten bijdragen”. De organisatie heeft geld nodig van giften en donateurs om onderzoek te kunnen laten doen naar degeneratieve ziekten. Met de koetsentocht wordt er geld ingezameld door de participanten . “Fantastisch!” Volgens Eva. Daarnaast zal er een afterparty worden georganiseerd waar onder andere een veiling zal plaatsvinden als afsluiting van deze prachtige dag. De gehele dag worden de deelnemers in de watten gelegd. Tevens zal deze dag worden vastgelegd door professionele fotografen & cameramensen.