Opening fietsbrug Nigtevecht 7 september

donderdag 30 augustus 2018

Op vrijdagmiddag 7 september worden de nieuwe fietsbrug en natuurverbinding bij Nigtevecht officieel geopend. Inwoners van Nigtevecht en Abcoude, jong en oud, zijn vanaf 16.30 uur van harte welkom. Om half vijf wordt iedereen welkom geheten, waarna om vijf uur de brug officieel zal worden geopend.

Om half vijf wordt iedereen welkom geheten, waarna om vijf uur de brug officieel zal worden geopend. Een klein half uurtje later zal de natuurverbinding worden geopend. Daarna gaat men op de fiets naar Fort Nigtevecht waar de feestelijke afsluiting plaatsvindt met een drankje, een hapje en muziek. De openingen en feestelijke afsluiting bij Fort Nigtevecht worden aangeboden door provincie Noord-Holland en haar projectpartners Rijkswaterstaat, provincie Utrecht en de gemeenten Stichtse Vecht en De Ronde Venen.

Programma
16.30 Ontvangst bij de fietsbrug
17.00 Officiële opening brug. En onthulling naam.
17.25 Officiële opening natuurverbinding
17.35 We fietsen of lopen naar Fort Nigtevecht
17.55 Feestelijke afsluiting in Fort Nigtevecht
Hapjes, drankjes, speelplezier voor kinderen en een optreden van Trio Luego
20.00 Einde

Wilt u bij deze feestelijke opening aanwezig zijn? Laat het even weten via: openingfnn@buro3c.nl. Kom lopend of met de fiets naar de openingen en het feest, niet met de auto. Er is geen parkeerruimte. Voor mindervaliden wordt uiteraard een uitzondering gemaakt.

Beter bereikbaar, mooier landschap
Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan de fietsbrug en natuurverbinding bij Nigtevecht. De ranke brug koppelt recreatieve fietsroutes langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Ze zorgt voor een betere bereikbaarheid in de regio.De natuurverbinding met de diervriendelijke oevers in het Amsterdam-Rijnkanaal maakt de uitwisseling van fauna mogelijk tussen natuurgebieden. Het groene, weidse landschap rond Abcoude en Nigtevecht is daarmee versterkt.