Eerste Erfgoedfestival daverend succes! Meer bezoekers dan ooit in de regio Gooi & Vecht

donderdag 6 september 2018

Van 31 mei tot 9 september bundelden de musea en erfgoedinstellingen in de Gooi en Vechtstreek hun krachten en vertelden gezamenlijk het groene verhaal van de regio. Met zeven tentoonstellingen, een kinderprogramma, een doeboek en meer dan 100 publieksactiviteiten werd het festival een daverend succes. De musea en tuinen trokken meer bezoekers dan ooit tevoren in de zomermaanden.

Groen in Gooi & Vecht

De prachtige natuur in de Gooi en Vechtstreek is al velen jaren een inspiratiebron. Deze zomer organiseerden Singer Laren, het Huizer Museum, Kasteel Museum Sypesteyn, het Vechtstreekmuseum, Museum Weesp, het Pinetum Blijdenstein en de Vrienden van het Gooi tentoonstellingen over hoe door de eeuwen heen onze prachtige omgeving kunstenaars heeft geïnspireerd. In combinatie met de tuinen en het huidige landschap viel er genoeg te genieten afgelopen maanden.

 

Samenwerking maakt de culturele sector sterker

De musea in de Gooi en Vechtstreek werken aan een programma om de komende jaren door samenwerking de erfgoedsector te versterken. Naast het festival wordt ook op het terrein van beleidsontwikkeling en collectiebeheer de handen ineengeslagen. De onderlinge samenwerking ondersteunt de kleine instellingen bij hun verdere professionalisering en stimuleert collectiemobiliteit. In 2020 vindt het volgende Erfgoedfestival plaats.

 

Kom naar het afsluitende feest op 9 september

Op 9 september wordt het Erfgoedfestival afgesloten met een feestelijk programma in het Pinetum Blijdenstein, Van der Lindenlaan 125 te Hilversum. Iedereen is van harte welkom!

 

PROGRAMMA

14.00 uur  Rondleiding in tuin van Pinetum Blijdenstein, voor de kinderen is er een speurtocht

15.30 uur  Welkom

                 Terugblik Erfgoedfestival door Wimar Jaeger, wethouder van Hilversum

15.45 uur  Concert Goois Jeugdorkest

16.45 uur  Slotwoord met aansluitend borrel en big picnic

18.00 uur  Einde

 

Voor meer informatie over het programma kunt u terecht op de festivalwebsite www.groeningooivecht.nl.