Grote brand verwoest Paviljoen Uit & Meer in Weesp

dinsdag 22 mei 2018

Een grote brand heeft Paviljoen Uit & Meer bij Fort Uitermeer in Weesp volledig in de as gelegd. De brand begon rond half twee in de nacht van maandag op dinsdag 22 mei.

De vlammen sloegen al snel uit het pand. Ondanks dat meerdere brandweerwagens snel ter plaatse waren, bleek er geen redden meer aan. „Het vuur is inmiddels uit, maar het pand is volledig verwoest”, aldus de woordvoering van brandweer Gooi en Vecht. De schade wordt geschat op enkele tonnen, maar gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Met het onderzoek naar de oorzaak van de brand zal vandaag gestart worden. 

Paviljoen Uit & Meer naast Fort Uitermeer aan de 's-Gravelandseweg opende zeven jaar geleden. Het was een van de eerste resultaten van de grote metamorfose van het terrein rond het fort, het project 'Uiteraard Uitermeer'.

Uitermeer is een populair Toeristisch overstappunt (TOP). De TOP is weliswaar bereikbaar, maar naast parkeren biedt de TOP wegens omstandigheden momenteel geen andere faciliteiten. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.