Beeld en Geluid ontvangt 516.663 euro van BankGiro Loterij voor uitbouw ‘instituut voor mediacultuur’

woensdag 21 februari 2018

Op dinsdag 20 februari ontving Beeld en Geluid, instituut voor mediacultuur, een mooi bedrag voor het ontwikkelen van hun museum, interactieve presentaties en culturele programmering.

Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij kreeg de organisatie als meerjarig begunstigde 300.000 euro. Daarnaast ontving Beeld en Geluid 216.663 euro uit het zogenaamde ‘geoormerkt werven’, het werven van deelnemers voor de loterij waarbij de helft van de opbrengst van hun deelname naar het museum gaat.

Instituut voor mediacultuur
Met het bedrag kan Beeld en Geluid zich verder ontwikkelen tot een instituut voor mediacultuur, waarin actuele ontwikkelingen rondom mens, media en maatschappij worden getoond vanuit mediahistorisch perspectief. Dit doet het instituut in het museum - nu met de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck - maar ook in de uitgebreide culturele programmering. Zo was er vorige week een hommage aan televisiemaker Guus Verstraete en was er vorige maand een lezing van satirisch nieuwsplatform De Speld. Het museum organiseert daarnaast met plezier exclusieve evenementen rond de nieuwste ontwikkelingen in de mediacultuur voor deelnemers van de BankGiro Loterij.

‘Fantastisch deze bijdrage! Ik ben zelf deelnemer van de loterij en ben blij dat de opbrengst ten goede komt aan mooie culturele instellingen. Zoals Beeld en Geluid! Wij besteden de bijdrage aan tentoonstellingen en activiteiten voor een heel breed publiek met belangstelling voor mediacultuur’, aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van Beeld en Geluid.

BankGiro Loterij
Dankzij deelnemers van de BankGiro Loterij kon er dit jaar €74,8 miljoen geschonken worden aan cultuur in Nederland. 78 cultuurorganisaties ontvingen een bedrag van de loterij om hun aanbod te bevorderen. Een overzicht van alle schenkingen is hier te vinden.

Meer weten over Beeld en Geluid of de programmering? Kijk op www.beeldengeluid.nl en www.beeldengeluid.nl/agenda

 

Foto: Roy Beusker