ZOMERLICHT 2017: DINEREN IN ZOMERSE SFEREN OP EEN ONBEWOOND EILAND

maandag 24 juli 2017

Exclusief en toch voor iedereen. Zomerlicht, het jaarlijks terugkerende pop-up restaurant op forteiland Pampus, opent weer zijn deuren. Na het succes van editie 2016 gaat Pampus dit jaar enthousiast door om eenieder een onvergetelijke culinaire avond te bezorgen!

Zomerlicht begint op IJburg. De gasten schepen in op de klassieke motorklipper MS Sailboa, waar ze een plekje aan dek of aan de scheepsbar vinden. Na een vaartocht van een half uurtje worden ze op Pampus verwelkomt met een zomers drankje. Alles op het eiland is ongedwongen, de gasten kunnen zelf een mooi plekje uitzoeken: comfortabel aan tafel op een van de terrassen, onderuit in een zitzak, of romantisch in het gras op een van de vele stille plekjes die Pampus rijk is. Tussen de gerechten door kan men struinen door het historische fort en heerlijk slenteren rondom het hele eiland. Het panorama uitzicht en de vaak spectaculaire zonsondergangen vormen daarbij een belevenis om niet te missen.

Pampus is een baken van rust. Midden in de Randstad, maar het lijkt er alsof de tijd stil staat. Daar past dan ook geen strak geregisseerd diner bij. Als gast wordt je daarom vanuit diverse foodstands getrakteerd op een veelheid aan kleine gerechten en heerlijke drankjes. Het precieze menu houdt het forteiland nog even geheim, maar zeker is dat de chef-kok kookt met bijzondere ingrediënten. Altijd lokaal en waar het kan duurzaam. Kaas van biologische boerderij de Groene Griffioen uit Weesp. Honing van de huisimker uit Muiden. Bier van Pontus Brewing die de meest fantastische speciaalbieren brouwt, waarvan Pampus Bier natuurlijk de grote trots is: alleen verkrijgbaar op Pampus en op de Sailboa.

Het negentiende-eeuwse verscholen fort is tijdens Zomerlicht speciaal geopend en van binnen fantastisch uitgelicht. Ook de rest van het eiland is volledig toegankelijk. Je kunt met een glas in de hand over het verrassend groene eiland struinen. Of een kijkje nemen in de koepels en gangen van het fort waar minder dan een eeuw geleden nog soldaten gelegerd waren. Rond elf uur vaar je over het nachtelijke IJmeer weer terug naar IJburg.
Pampus opent zijn haven slechts enkele weken per jaar voor deze bijzondere avond. Er zijn nog kaarten, maar dat kan morgen zomaar anders zijn! Op 3, 4 en 5 augustus is Zomerlicht in combinatie met (misschien wel het bekendste evenement van Pampus) de Drijf In Bioscoop. De mooiste films worden dan vertoond op een groot filmdoek midden in het water. In eigen bootjes of aan het dek van de Sailboa kan er dan niet alleen van heerlijke hapjes genoten worden, maar ook van een fantastische film!

Tickets, vaartijden en meer informatie: via www.pampus.nl/zomerlicht