Sail Pampus

zaterdag 12 augustus 2017

Voor het eerst biedt Pampus drie dagen lang volledig verzorgde zeiltochten rond het forteiland aan

Vrijdag 25 augustus start Sail Pampus 's ochtends om 10 uur in de haven van Muiden met de afvaart van het statenjacht ‘De Utrecht’, op weg naar de haven van Pampus. Bezoekers kunnen meevaren (tegen meerprijs, incl. eten en drinken) of het prachtige VOC-schip vanaf de kade  uitzwaaien en daarna de veerboot naar het forteiland nemen. Vanuit Amsterdam naar Pampus varen is ook mogelijk met de Sailboa vanuit de haven in IJburg om 11 uur. Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus gelden dezelfde tijden. Vanuit Muiden zijn er standaard meerdere afvaarten naar Pampus. De veerboot vaart op de halve uren tussen 10:30 en 14:30 uur. Naast ‘De Utrecht’ zijn er nog twee prachtige schepen verbonden aan Sail Pampus. ‘De Hoge Wier’ van eigenaar Sacha Emmerik van Muiden Maritiem, en ‘De Egelantier’ van eigenaar Menno Hoekstra van de Muider Compagnie.

 

Sail Pampus is geschikt voor alle leeftijden. Zowel op het water als op het eiland is er veel te zien en te doen. Voor het meezeilen is geen zeilervaring nodig. De professionele crews van ‘De Utrecht’, ‘De Hoge Wier’ en ‘De Egelantier’ nemen de gasten mee het water op langs de mooiste plekjes op het IJsselmeer, Markermeer en Buiten IJ. De nieuwe zeilarrangementen zijn allemaal inclusief een bezoek aan forteiland Pampus en heerlijk eten en drinken. Het gaat om een ochtend-, een middag- en een avondzeiltocht, te reserveren tot uiterlijk 18 augustus. Vol is vol.

 

MORNING GLOW: Vaar in de prettige rust van de ochtend de mooie haven van Muiden uit op statenjacht 'De Utrecht'. Deze authentieke, prachtig gereconstrueerde replica laat VOC-tijden herleven... (met koffie/thee/gebak)

HIGH NOON: Geniet van een zeiltocht als de zon op zijn hoogst is. Zie de witte, wapperende zeilen. Voel de wind door je haren en aanschouw hoe prachtig het blauwe water vol flonkeringen zit... (met een volledig verzorgde VOC-lunch)

SUNSET: Terwijl de zon langzaam onder gaat, ontstaat er een adembenemend schouwspel aan kleuren. Zeil mee en zie hoe fraai de contouren van het vaste land afsteken tegen de horizon... (met een heerlijk bereid VOC-diner)

 

WERELDERFGOED MEETS MARITIEM ERFGOED

Pampus is Unesco werelderfgoed en de schepen zijn maritiem erfgoed. Zowel in de arrangementsprijzen als in de reguliere ticketprijzen zit een bijdrage inbegrepen die bestemd is voor het onderhoud van al dit fraais. Een bezoek brengen aan Sail Pampus draagt dan ook bij tot het behoud van fort en schepen!

Meer info en reserveringen via www.pampus.nl/sail.