PROEF PAMPUS MAAKT ZIJN FESTIVALPROGRAMMERING BEKEND

dinsdag 11 juli 2017

Zeg nou zelf, op welk ander foodfestival kan je op een snelle Rib scheuren over water, verdwalen in een fort, je hart ophalen aan een 360º panorama uitzicht en je smaakpapillen verrassen met allerlei speciaalbieren, duurzaam verscheepte rum of - misschien iets minder lekker 😉 - brood-op-stok dat je trotse kind kort daarvoor net zelf gebakken heeft? Proef Pampus wordt niet alleen de leukste picknick van het jaar, ook de gevarieerdste!

De kleurige blokkenschema’s maken meteen duidelijk dat Proef Pampus om meer dan alleen food & drinks draait. Er komen optredens van: Sproken, Sticky T & The Heartbeats, Jiggle ’n Jazz, Batobe, Jan Willem Verbeek, Ed Bahonie, Soulquake, Elskie & Gezelschki en Lake Superior.  Tussendoor draait een DJ lekkere muziek. Er komen stands van biologische boerderij De Groene Griffioen, Woordnudist, Het Schminkpalet, HET eersteklas tweedehands kleding, Pangeas Crystals en Oosterse Waren. In het fort gaan ‘spannende dingen’ gebeuren. Laat er bijvoorbeeld je toekomst voorspellen of kom in het donker luisteren naar een theaterperformance. Ook voor kids is er van alles te doen en te zien. Natuurlijk staat de Pampus Xperience bij ze op 1, waarin je met allerlei audiovisuele toepassingen van alles ontdekt over Pampus en de Stelling van Amsterdam. Maar buiten biedt ook leuks! Onder toezicht fikkie stoken bijvoorbeeld, of hutten bouwen. Kaarten zijn alleen online te koop via www.pampus.nl/proef.

 

Proef Pampus is een tweedaags culinair foodfestival met allerlei lekker lokaal eten en heerlijke speciaalbieren geselecteerd door de brouwer van ons eigen Pampus Bier. Maar naast lekker eten & drinken zijn er nog veel meer leuke dingen te doen en te zien op Proef Pampus. Zo is er beide dagen een sfeervolle live-muziekprogrammering op het hoofdplein van het eiland met een heleboel leuke bands en soloartiesten die het hele eiland laten swingen, kan er op het Caribische terras van het paviljoen speciale rum van het zeilschip de Tres Hombres worden geproefd, is er voor de ‘dare devils’ de mogelijkheid om een rondje mee te varen op de supersnelle Rib. Is de Rib toch iets te wild? Dan kun je altijd nog langs de leuke marktkraampjes in de fortwachterstuin struinen of de Pampus Xperience in het fort bezoeken. Voor de kinderen is er ook genoeg te beleven in het Proef Pampus kinderdorp. Hier worden de hele dag mooie hutten gebouwd, broodjes en marshmallows geroosterd op het vuur, geknutseld, limonade gemaakt en nog veel meer. Kortom Proef Pampus is een groot feest voor jong en oud!