Prijsvraag voor vrijkaarten 'Pinokkio'

donderdag 2 februari 2017

Theatergroep Fusie wil zoveel mogelijk Hilversumse kinderen in nieuw Theater Santbergen

Theatergroep Fusie is de grootste en meest ambitieuze theatergroep van Hilversum. Met titels als ‘Hans en Grietje’, ‘A Christmas Carol’ en ‘Het lelijke Eendje’ heeft ze een rijke traditie van kindervoorstellingen. Het zijn stuk voor stuk 'Fusiaans' vrolijke en eigenzinnige bewerkingen van bekende verhalen. In Hilversum is een zeer beperkt aanbod van kindertoneel en de Fusie-stukken worden dan ook altijd erg goed bezocht. Met ingang van dit seizoen speelt de theatergroep de voorstellingen op een andere locatie: Theater Achterom is ingewisseld voor het nieuwe Theater Santbergen. Met een ludieke actie rond de kindervoorstelling Pinokkio wil Theatergroep Fusie ook hier weer alle kinderen van Hilversum bereiken.

 

De prijsvraag

Hilversumse basisschoolklassen worden door Theatergroep Fusie opgeroepen om een videoclip te maken bij een van de liedjes uit de voorstelling Pinokkio. Via de speciale wedstrijdwebsite www.pinokkiohilversum.nl is een gezongen en een instrumentale versie van het lied "Als je liegt dan groeit je neus" te downloaden en worden alle kinderen en meesters en juffen uitgedaagd een zo leuk mogelijk filmpje in te zenden. Daarbij is werkelijk alles toegestaan, als het maar creatief is. Leerlingen en leerkrachten kunnen de inzendingen van hun klas tot 17 februari insturen. De meest originele inzending wint vrijkaartjes voor de hele klas.

 

 De voorstelling Pinokkio

Het verhaal over de houten pop die tot leven komt is wereldberoemd geworden door de tekenfilm van Disney. De Italiaanse schrijver Carlo Collodi schreef het echter al in 1883. In het boek beleeft de marionet Pinokkio spannende avonturen en leert zodoende dat het verstandig is naar je ouders te luisteren en verantwoordelijkheid te nemen voor je daden. Theatergroep Fusie steekt het beroemde sprookje in een fris jasje. Alle bekende elementen zitten er in:  Japie Krekel, de blauwe fee, Luilekkerland en de groeiende neus bij liegen. Ook het educatieve element is niet verdwenen, maar met vrolijke liedjes, grootste decors en eigentijdse humor is de Fusiaanse Pinokkio een moderne voorstelling voor jong en oud.

 

Benieuwd? Pinokkio is vanaf 19 februari tot eind maart zes zondagmiddagen te zien in Theater Santbergen. Meer informatie en kaarten via www.theatergroepfusie.nl. Theatergroep Fusie vindt het belangrijk om kinderen in aanraking te brengen met theater. Daarom houden we de toegangsprijs van kindervoorstellingen met 7 euro bewust laag.