Muiderslot bindt met Pinksterdagen de strijd aan met het hertogdom Gelre

dinsdag 30 mei 2017

Tijdens de Pinksterdagen op 4 en 5 juni komen de middeleeuwen tot leven op het Muiderslot met de ridders en jonkvrouwen van de Middeleeuwse krijgskunstschool Zwaard & Steen. Er zijn zwaardvechtlessen, wapendemonstraties en kiddie battles, waarin de kinderen de strijd aan mogen gaan met ridders in harnas om zo het vak te leren. En dat is nodig ook want de Hertog van Gelre staat met zijn troepen voor de deur, om het kasteel en daarmee de toegangsweg tot Amsterdam in handen te krijgen.

Dagelijks leven

Bezoekers worden ook uitgenodigd kennis te maken met het dagelijks leven in de middeleeuwen en kunnen in het kampement in de pruimenboomgaard niet alleen kijken, maar ook deelnemen aan allerlei activiteiten zoals het maken van een eigen maliënkolder, kaarsjes maken van bijenwas, middeleeuwse bordspellen spelen, tin gieten en broodjes bakken boven het vuur.  

 

Kasteel in zicht op de dag van het kasteel

Op tweede Pinksterdag, de landelijke dag van het kasteel, vindt voor openingsuren de presentatie van een heel bijzonder nieuwe kastelenboek plaats. Herman Pleij neemt dan het eerste exemplaar in ontvangst van Kasteel in Zicht!. In dit boek komen jonge lezers veel te weten over kastelen in Nederland en Vlaanderen, hun geschiedenis en de bewoners – stoere ridders en kasteelvrouwen, machtige graven en gravinnen. Auteur Ida Schuurman werkt al jaren op het Muiderslot en kent daar elk verborgen hoekje. Kennis die haar goed van pas kwam bij het schrijven van dit boek. Op 2 pinksterdag signeert ze op het Muiderslot.

 

Openingstijden:

Het Muiderslot is in het Pinksterweekend geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De kassa is geopend tot 16.30 uur.

 

Museumkaart en Vriendenpas gratis.

 

Meer informatie:  www.muiderslot.nl