Tulpengekte en vliegend feestje op het Muiderslot tijdens de Paasdagen

dinsdag 4 april 2017

Tulpengekte Het voorjaar ontluikt in de tuinen rond het kasteel en ook de eerste tulpen staan in volle bloei. Het zijn er maar een paar in de historische tuinen, omdat tulpen in de Gouden Eeuw zeer populair, maar ook zeer kostbaar waren. Een exclusieve tulpenbol kon in de 17e eeuw evenveel opbrengen als een Amsterdams grachtenpand. Tijdens de Paasdagen op 16 en 17 april worden er voorjaarsrondleidingen gehouden over deze tulpengekte in de Gouden Eeuw.

Speciaal hiervoor wordt oa. een bijzonder collectiestuk, dat maar zelden getoond wordt en met alle zorg bewaard wordt in het depot van het Rijksmuseum, naar het slot gehaald: een uniek tulpenkleed.

 

20 jaar Valkenier

Ook bij de valkenier wordt het voorjaar zichtbaar; de eerste eieren zijn gelegd en voorzichtig uitgebroed. De valkenier staat dit jaar 20 jaar bij het slot. Reden voor een feestje tijdens de Paasdagen. Via onze site kunnen de jongste bezoekers een uilenmasker downloaden om zo extra feestelijk gekleed naar het Muiderslot te komen en onze valkenier met een welgemeend Oehoe te feliciteren. Ondertussen kunnen ze achter hun masker horen wat nou eigenlijk het verschil is tussen een braakbal en een uilenbal en waarom een uil zijn nek zo ver om kan draaien. Ieder uur geeft de valkenier demonstraties met roofvogels. Kortom, een roofachtige leuk feestje met vleugels.

Openingstijden:

Het Muiderslot is in het Paasweekend geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. De kassa is geopend tot 16.30 uur.

 

Museumkaart en Vriendenpas gratis.

 

Meer informatie:  www.muiderslot.nl