Opening 5e VVV-­informatiepunt in de gemeente Stichtse Vecht  

zaterdag 15 april 2017

Stichtse Vecht is vanaf vandaag weer een VVV-informatiepunt rijker. In het bijzonder gastvrije Eetcafé de Heeren aan de Rijksstraatweg 116a in Loenen aan de Vecht overhandigde wethouder Pieter de Groene het VVV-informatiebord met highlights van de regio aan de eigenaar Robert Jan Hogenelst.

Naast heerlijke koffie, lunch en/of diner kunnen bezoekers dagelijks vanaf 09.30 uur terecht voor toeristische informatie over zowel de gemeente Stichtse Vecht als de regio Gooi & Vecht. Zo zijn er fietsknooppunten- en wandelkaarten, diverse fiets-, vaar- en wandelroutes en informatiebrochures verkrijgbaar. Bovendien is er een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Naast deze VVV-informatiepunten zijn er in Stichtse Vecht ook verschillende Toeristische Overstappunten, de TOP’s. Zo is er momenteel een TOP bij Slot Zuylen en een bij de Kortrijkse Molen bij station Breukelen. Binnenkort wordt ook de TOP bij de Maarsseveense Plassen in gebruik genomen.

Na de opening van het VVV punt is door de wethouder een nieuwe informatiekast geplaatst aan de aanlegplaats Cronenburgh. In deze kast hangt een plattegrond van Loenen en organisaties kunnen hun activiteiten, menukaart en openingstijden hierin kenbaar maken. Deze informatiekasten staan inmiddels ook bij de aanlegplaatsen in Breukelen en Maarssen en worden binnenkort voorzien van een passende kaart.

De regio Gooi & Vecht, waar de gemeente Stichtse Vecht onderdeel van uitmaakt, heeft gastheerschap hoog in het vaandel. Inmiddels zijn er 14 VVV-informatiepunten waar bezoekers terecht kunnen met al hun vragen op toeristisch gebied, zowel regionaal als lokaal. Uiteraard verzorgen de VVV’s graag een boeking, maar veel meer wil men de gasten inspireren om juist die bijzondere plekjes te ontdekken waar lokale VVV medewerkers, veelal ook bewoners, alles vanaf weten.