Het Gooi Bevrijd ! Rondritten met authentieke legervoertuigen

dinsdag 25 april 2017

Het is bijna weer zo ver: de rondritten met meer dan 80 unieke Tweede Wereldoorlog voertuigen gaan van start. Wist u dat al deze voertuigen minimaal 72 jaar oud zijn en dat sommige bijna net zo veel waard zijn als een eengezinswoning? Alle voertuigen zijn particulier bezit dus… kijken graag, maar aankomen even vragen a.u.b. !

4 mei Op deze dag komen de eerste deelnemers aan en ze komen vanuit alle windstreken. Zelfs uit België, Frankrijk en Engeland. Het bivak wordt dit jaar weer opgebouwd op Camping de Woensberg in Blaricum.

Een aantal organisatoren en deelnemers zullen namens ‘Het Gooi Bevrijd’ een krans leggen bij het oorlogsmonument in Blaricum aan de Piepersweg en wordt er stil gestaan bij de oorlogsslachtoffers, 20.00 uur.

5 mei Wij vertrekken in de middag vanuit Blaricum. Om 16:00 uur starten de festiviteiten in Havenstraat. /Kapelstraat te Bussum. Rond 17:00 uur rijden de voertuigen door de Kapelstraat. LET OP HET KONVOOI STOPT  HIER NIET!  

 In de Havenstraat / Kapelstraat zullen tussen 16:00 uur en 21:00 uur diverse optredens zijn van de Britse artiesten Natasha Harper, Paul Harper en Stephen Howell. Zij zullen muziek ten gehore brengen uit de jaren’ 40 tijdens een heuse Bevrijdingsborrel. Tevens zullen er een aantal WW2 voertuigen te bewonderen zijn in een geweldige 40’s sfeer. 

Route 5 mei is als volgt:

Bussum

±17.00u Struikheiweg,Spiegelstraat,Nassaulaan,Kapelstraat,Kerkstraat,Nieuwstraat , Laarderweg,Ceintuurbaan,Bussumergrintweg            

Kortenhoef

±17.15u Cannenburgerweg,Emmaweg    

Loosdrecht

±17.30u s'Gravelandsevaartweg,Oud-Loosdrechtsedijk 

En vervolgens volgen we de doorgaande weg naar de volgende plaatsen:Boomhoek-Muyeveld-Breukelenveen-Tienhoven-Oud-Maarsseveen-Westbroek-Hollandse RadingHilversum-Laren-Blaricum

 

6 mei We vertrekken rond 10:30 vanuit Blaricum via Huizen, Naarden en Muiderberg om over de Zeesluis van Muiden doorgang te vinden naar Weesp, alwaar wij van 12:00 tot 14:00 blijven staan op de Herengracht.Het belooft een waar feest te worden. Wederom diverse optredens van verschillende artiesten. 

Later die middag rijden we door naar Hilversum voor de passage over de Kerkbrink. Hier zullen op het moment van passeren al een aantal WW2 voertuigen van Het Gooi Bevrijd aanwezig zijn. Dit omdat “onze” veteranen vanuit de Gemeente Hilversum een memorabel moment gaan meemaken.Van daaruit rijden we via Eemnes terug naar Blaricum. 

Route 6 mei is als volgt: 

Huizen

±10.30u Meentzoom,Randweg,Gooilandweg,Eemnesserweg,Zuiderweg,Blaricummerstraat,Ceintuurbaan,Naarderstraat,Karel Doormanlaan        

Naarden

±11.00u Kap. M.A. Meijerweg, Marktstraat, Cattenhagestraat,Burg. Wesselingplein,Amsterdamsestraatweg 

Muiderberg 

±11.30u Tesselschadelaan,Badlaan,Zeeweg,Flevolaan,Brink 

Muiden

±11.45u Zuidpolderweg,Naarderstraat,Groote Zeesluis   

Weesp ( Hier heeft Het Gooi Bevrijd een stop tot ongeveer 14:00 uur )

Abcoude

±14.30u Gein Zuid 

Vreeland

±15.00u Bergseweg 

Kortenhoef

±15.15u De Kwakel,Kerklaan 

Hilversum

±15.30u ’s Gravelandseweg,Kerkbrink,Langestraat,Emmastraat 

Eemnes

±15.45u Wakkerendijk

 

7 mei De laatste route dag van Het Gooi Bevrijd. Deze dag rijden de deelnemers niet in konvooi maar volgen zij de route aan de hand van een routeboek door Gooi en Vechtstreek. Er zal dus ruimte kunnen zitten tussen de voorbijkomende voertuigen.

Tussen 12:00 uur en 17:00 uur staan verschillende voertuigen opgesteld in de Nassaulaan en Nassaustraat te Bussum, welke onze veteranen vergezellen.De geweldige artiesten Stephen Howell, Paul Harper en zijn dochter Natasha Harper maken hun opwachting tijdens deze gezellige middag met dansbare 40's music!

Informatie onder voorbehoud : Kijk voor actuele informatie altijd op : www.hetgooibevrijd.nl