Gluren bij de Buren programma bekend

maandag 16 januari 2017

Op zondag 12 februari kan Gooise Meren zich opmaken voor de eerste editie Gluren bij de Buren. Dit jaar worden er maar liefst 63 woonkamers omgetoverd tot incidenteel poppodium. Een mooi aantal voor een eerste woonkamerfestival!

Op deze zondag kan er tussen 13.00 en 18.00 uur in (bijna) alle wijken van Gooise Meren gratis gegluurd worden naar talent. Met maar liefst 189 optredens uiteenlopend van klassieke muziek tot moderne dans is er voor ieder wat wils! Laat je verrassen door Gooise gastvrijheid en al het moois wat deze stad verder te bieden heeft.

Elke artiest speelt gedurende de dag drie voorstellingen van elk 30 minuten. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan vijf minuten fietsen van elkaar af liggen is het mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken.

Gluren bij de Buren is gratis toegankelijk voor publiek om zo de laagdrempeligheid te waarborgen. Sylvia en Silvia, initiatiefnemers en organisatoren: “Wat zijn we trots op de ruim 500 inwoners uit Gooise Meren die zich actief inzetten voor Gluren bij de Buren als gastheer, gastvrouw of als artiest. Dankzij hun enthousiasme en de hulp van partners en sponsoren hebben we dit kunnen realiseren.”

Weten waar er allemaal gegluurd kan worden? Kijk op www.glurenbijdeburen.nl voor het volledige programma. Of haal een programmakrant bij onder andere de bibliotheek of het gemeentehuis. Ook worden de kranten verspreid door de deelnemende woonkamers. Help Gluren bij de Buren ook volgend jaar weer mogelijk te maken door een vrijwillige bijdrage te leveren. Deze mogelijkheid wordt geboden na elk optreden. 

De allerlaatste nieuwtjes kunnen worden gevolgd op facebook: glurenbijdeburengooisemeren