De charme van Hilversum op nationale televisie

maandag 10 april 2017

Het televisieprogramma ‘Geloof en een Hoop Liefde’ portretteert Gemeente Hilversum

Presentatoren Bert van Leeuwen, Henk van Steeg, Kefah Allush, Hella van der Wijst en Mirjam Bouwman gaan voor ‘Geloof en een Hoop Liefde’ op zoek naar authentieke dorpsverhalen, karakteristieke stadsgezichten en inspirerende verhalen over geloof, hoop en liefde in Hilversum. Kijk van maandag 17 t/m donderdag 20 april a.s. naar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ vanuit Hilversum om 17.50 uur op NPO 2.

Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: in ‘Geloof en een Hoop Liefde’ staat het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het EO-programma gaan presentatoren Bert, Hella, Kefah, Mirjam en Henk op pad met bekende en onbekende bewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorps-/stadsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op.

Hilversum
Bekend als dé mediastad van Nederland, vrijwel alle omroepen zijn gevestigd in Hilversum en maken hun radio- en televisie-uitzendingen hier vandaan. Deze week strijkt het team van Geloof en een Hoop Liefde neer in de thuisstad van de jubilerende Evangelische Omroep. Vrijdag 21 april bestaan we als EO precies 50 jaar! Maandag en dinsdag zijn we te gast in zorgcentrum Lopes Dias. Mirjam deelt daar Geloof, Hoop en Liefde uit. En ook Bert gaat met de bewoners in gesprek. We ontmoeten Elles van Waveren die wel een heel bijzonder contact met de bewoners onderhoudt. Radiopresentator Tom Herlaar maakt met zijn 94-jarige moeder een heel speciale radio-uitzending vanuit het zorgcentrum. Woensdag en donderdag vieren we feest! Hella deelt taart uit in Hilversum, en Henk laat Hilversummers een wens op de Geloof en een Hoop Liefde bank schrijven. We ontmoeten ook oud-presentator Feike ter Velde, hij is al 53 jaar getrouwd met Wil. Zijn vrouw kan helaas niet meer thuis wonen, maar Feike is nog net steeds verliefd op zijn Wil, als toen hij haar net kende! Bij Ruth en Anne-Mar Zwart zit de EO in hun DNA. Moeder en dochter werken vol enthousiasme voor de omroep. Ruth als radiomaker en Anne-Mar is te zien als presentator voor onder andere Hip voor Nop.

De gewone dingen
Het vertrouwde NPO 2-programma neemt de kijker van maandag tot en met donderdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In ‘Geloof en een Hoop Liefde’ zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Thuis op 5
Ook in het dagelijkse radioprogramma ‘Thuis op 5’ staat Hilversum deze week centraal. Presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode gaan op zoek naar smakelijke geschiedenisverhalen, stadse zaken, slimme luisteraars en brengen natuurlijk hoopvolle muziek! Iedere werkdag van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 5. Kijk voor meer informatie: eo.nl/ghl.