De Sensuele Gouden Eeuw op het Kasteel

woensdag 1 februari 2017

Valentijnsavond op het Muiderslot. Op 14 februari 2017 worden op het Muiderslot in bijzondere rondleidingen de slaapkamergeheimen van onze voorouders uit de doeken gedaan.

Erotiek in de Gouden eeuw

Erotiek; het woord alleen al doet iets met ons, er is een bepaalde verwachting, het maakt iets los, het zet onze fantasie in gang. Erotiek prikkelt de verbeelding en wekt begeerte, van verlangen en verliefdheid tot lust. De 17e-eeuw was bepaald niet preuts. Hoe liefde en erotiek er uitzag en wat er gebeurde achter de gordijnen van de beddekoets wordt op 14 februari bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een rondleiding over Erotiek in de Gouden eeuw. Van het gezonde aantal keer per dag tot de lustopwekkende kwaliteiten van knoflook!

 

Amsterdams verlangen

De Amsterdamse dichter P.C. Hooft, die het slot vanaf 1609 bewoonde, stond bekend om zijn spannende liefdesgedichten; een wereld van hoofse en aardse liefde en was een rokkenjager in zijn jonge jaren. Zijn veroveringen nemen bezoekers in de rondleiding mee naar het zinnenprikkelende Amsterdam van zijn jeugdjaren. De gedeelde geschiedenis van het slot en zijn bewoners met de genotzieke stad aan het IJ, wordt in 2017 op het Muiderslot ontrafeld en waar anders te beginnen dan bij de beruchte erotische reputatie van de stad. “Slijtend van verlangen naar lekkernij van kissekusjes vocht” (P.C. Hooft).

 

Liefdesliederen en Hartjesroute

Uiteraard is ook de rest van het kasteel, dat op deze avond in een zee van rood licht baadt, geopend. In onze intieme taveerne brengt troubadour Lucas Florent met zijn spannende aubades en liefdesliederen een blos op de wangen van de meest stoere dame of heer en worden liefdesdranken geserveerd. In de donkere ridderroute is een suikerhartjesroute uitgezet, voor wie het kasteel en elkaar beter wil leren kennen.

 

Openingstijden en toegangsprijzen :

Op 14 februari is het slot ’s avonds van 19.00 tot 23.00 geopend. (16 +)

 

Toegangsprijs: volwassenen € 13,50 / Museumkaart gratis.

 

Meer informatie en reserveren via: www.muiderslot.nl