Historie herleeft in Hart van Huizen tijdens de Erfgooiersdag 2017

dinsdag 9 mei 2017

Gezellige jaarmarkt, met kramen, oude ambachten, kinderboerderij, proeven, muziek en nog veel meer authentiek vermaak.

Bekijken, meedoen en het beleven van historisch Huizen in combinatie met eigentijdse activiteiten: dat is wat bezoekers tijdens de 12e Erfgooiersdag kunnen verwachten. Op iedere eerste dag na Hemelvaart wordt teruggegrepen naar de geschiedenis van de Erfgooiers, de van oudsher verenigde boeren uit het Gooi. Workshops en demonstraties van 10 oude ambachten, kraampjes met de lekkerste en leukste producten, oudhollandse spelletjes, kinderboerderij, foodtrucks, muziek en het échte Huizen met haar gezellige dorpskern in authentieke sfeer. Op vrijdag 26 mei is het Hart van Huizen tussen 11.00 en 21.00 uur het toneel van een vrolijk dorpsfeest voor jong en oud.Programma vrijdag 26 mei 2017

Van 11.00 tot 18.00 uur in het Oude Dorp:

'Bekijk en beleef'
-Jaarmarkt ‘oude stijl’ met diverse lokale en ambachtelijke producten, van zowel winkeliers als kraamhouders. Ontdek het verhaal achter de oorsprong van de vele mooie producten!
- Kinderactiviteiten: De kinderen kunnen zich vermaken met oud-Hollandse spelletjes, een kijkje nemen bij de kinderboerderij en de tractoren staan weer in het dorp voor een fotomomentje.
'Meedoen'
- Workshops en demonstraties door echte ambachtslieden, zoals mosterd maken, potten bakken en glazuren, glasblazen, klompen maken of beschilderen, wol spinnen, manden vlechten en tollen maken. Ook is er een berendokter. Bezoekers kunnen de oude ambachten ontdekken en zelfgemaakte producten mee naar huis nemen.
'Beleven':
-Muziek en Erfgooiers: In het oude dorp klinkt de Gooise Operette (12.30u - 16.30u) en lopen de ‘echte’ Erfgooiers rond.
'Bekijken'
De Oude kerk en de kerktoren: Vanaf 11.00 uur open voor bezichtiging, begeleid door de Historische Kring Huizen.
Uiteraard zijn de winkels in het Hart van Huizen ook geopend.

Proeven en genieten op het Oude Raadhuisplein tot 21.00 uur
Ook aan de innerlijke mens is ruimschoots gedacht. Naast de vele terrassen in het oude dorp, staat er op het Oude Raadhuisplein een aantal foodtrucks waar diverse heerlijkheden te verkrijgen zijn. Omdat dit jaar het programma op het Oude Raadhuisplein is verlengd tot 21.00 uur, kan er ook na het volgen van de workshops, demonstraties en het doen van aankopen heerlijk worden nagenoten met een hapje, drankje en gezellige muziek.

Het actuele en complete programma van de Erfgooiersdag 2017 is te vinden op www.hartvanhuizen.nl en Facebook.com/hartvanhuizen.
Toegang is gratis. Enkele workshops kunnen een kleine bijdrage vragen voor deelname.