Zorgboerderij 't Werckpaert Blaricum

Op een prachtige plek in het oude dorp van Blaricum is zorgboerderij ’t Werckpaert gevestigd. De boerderij dankt haar naam aan werkpaard Ilse, die tegenwoordig haar wei deelt met collega werkpaarden ...

Gerrit, Bram en Jinte.Voor vele Blaricummers is de zorgboerderij een vertrouwd begrip en dat is niet zo gek. Nico de Jong en Margriet van ’t Klooster bieden alweer 10 jaar dagbesteding aan mensen met een verstandelijke, lichamelijke en/of visuele beperking. Mede dankzij de centrale ligging van de boerderij is het een gezellige werkplek voor de hulpboeren met veel sociale contacten in het dorp.

Huifkartocht Nieuwsgierig naar Blaricum? Nico is geboren en getogen in Blaricum en vertelt graag over het dorp en omgeving. Samen met werkpaard Ilse neemt hij u graag mee met de huifkar. U kunt een tocht maken met de kleine huifkar (max. 12 volwassenen) of de grote huifkar (max. 22 volwassenen). De grote huifkar is ook geschikt voor rolstoelers. Wilt u graag een langere tocht maken? Dan trekt een "modern werkpaard" de huifkar.

Kinderfeestjes De boerderij is een ideale locatie voor kinderpartijtjes. Kinderen kunnen heerlijk spelen op het erf, ponyrijden, op avontuur gaan met de huifkar, zelf pannenkoeken bakken of cake versieren. Elk partijtje is op maat gemaakt en is modulair samen te stellen.

Feestlocatie  Ook voor volwassenen is de boerderij een gezellige locatie. In combinatie met een huifkartocht ontvangen wij u graag op de boerderij voor koffie, boerenlunch of diner.

Seizoensmarkten Jaarlijks worden twee seizoensmarkten op de zorgboerderij georganiseerd: de lente- en kerstmarkt. De markten zijn een leuk uitje voor de hele familie. Kinderen kunnen lekker knutselen, de dieren aaien, spelen op het erf en in onze houtoven worden lekkere versnaperingen gebakken. De hulpboeren en een vast team van vrijwilligers maken originele decoraties voor in en om huis.