Zomerse wandeling door het Oude Dorp van Huizen

Het is volop zomer en hoe mooi is het dan een wandeling te maken door het oude gedeelte van het prachtige dorp Huizen. Dit kan op zaterdag 27 juli onder leiding van een ervaren gids. De wandeling start om 11.00 uur bij het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Kosten €4,00 per persoon.

De gids leidt u langs veel schilderachtige en idyllische plekjes in het centrum van Huizen maar ook door de prachtige vissersbuurt. Onderweg ziet u verschillende typen Hallehus boerderijen, kleine vissershuisjes, een woningen met bjzondere gevels, boerentuintjes, verborgen steegjes en straatjes en nog veel meer. Huizen is een bijzonder dorp met aan de ene kant het Gooimeer, met de zogenaamde meentgronden en aan de andere kant de engen, het bos en de heide. De gids kan er zeker meer over vertellen. U zult verstelt staan wat er allemaal te zien is.

Uiteraard kan na de wandeling nog een bezoek gebracht worden aan het museum. Er zijn momenteel twee leuke tentoonstellingen. Eén over de Huizer Molen (waar u onderweg een op schaal gemaakt exemplaar van tegenkomt) en over de Eskaf ‘van bot naar pot’. De Huizer klederdracht is natuurlijk ook te bewonderen.

Rondwandelingen vinden overigens ook plaats op afspraak. In de zomerperiode zijn op de volgende data de dorpswandelingen gepland.: 10 augustus (14.00 uur) en 24 augustus (11.00 uur). Zie ook www.huizermuseum.nl.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 4.00

Zaterdag 27 juli 2019 vanaf 11:00

Achterbaan Model.NdtrcItem.HouseNumber
1271 TZ, Huizen