Wandelen in historisch Huizen

Het Huizer Museum biedt u op zaterdag 14 december a.s. de mogelijkheid om met een ervaren gids een heerlijke winterse wandeling te maken door het prachtige, authentieke gedeelte van Huizen.

Deze wandeling start om 14.00 uur voor het Huizer Museum aan de Achterbaan 82. Vanaf het museum loopt u het oude dorp verder in.
De wandeling voert langs diverse boerderijen die Huizen rijk is, langs visserswoningen en voorname huizen van vroegere hangenbazen. De gids zal u niet alleen langs mooie plekken leiden, maar zal u ook vertellen over de historie, het boerenleven, de visserij en de industrie van Huizen. Naast dit alles kan de gids leuke anekdotes vertellen en wijst op architectonische details van windvanen tot makelaars, van roeden tot levensbomen.
Andere leuke details zijn prachtig voegwerk, een vrijstaand bakhuis, een voormalige dokterswoning, bijzondere vazen, mooie stalramen en nog veel meer. De wandeling is een echte aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar de rijke historie van Huizen.
Deze heerlijke en interessante wandeling kost € 4,-- per persoon en duurt ongeveer 1 uur.
Na afloop kan het museum bezocht worden. Naast de historische, permanente tentoonstelling is de tentoonstelling ‘Jong gekleed, oud gedaan’ te zien. Openingstijden museum: dinsdag t/m zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Rondleidingen in het museum en door het oude dorp zijn ook op aanvraag mogelijk, tel. 035-5250223.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 4.00

Zaterdag 14 december 2019 vanaf 14:00