Voorjaarsconcert Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras

Koor en orkest van Toonkunst Bussum o.l.v. Yiorgo Moutsiaras geven een concert met werken van Gade (Frühlingsbotschaft), Beethoven (Symfonie Nr. 6 `Pastorale’), Haydn (`Komm, holder Lenz' uit `Die Jahreszeiten') en Diabelli (Pastoralmesse in F op. 147). Wij vieren bij dit concert het voorjaar met als sleutelwoorden: Lente en Pastorale. De uit te voeren werken verklanken ieder op hun eigen manier de boodschap van hernieuwd leven in de natuur. Soms ligt de nadruk op de romantische hang naar onbezorgd landleven (Beethoven’s Pastorale Symfonie), in andere werken overheerst de vreugde van nieuw leven in de lente (Gade’s Frühlingsbotschaft). Een combinatie van beide biedt Haydn’s “Chor des Landvolks”. Met zijn Frühlingsbotschaft geeft de Deense componist Niels Gade (1817-1858) koor en orkest volop de gelegenheid om met warme muziek uit het koude Noorden de lente te bezingen. Anton Diabelli (1781-1858) is vooral bekend vanwege zijn composities voor piano (een wals voor piano van Diabelli inspireerde Beethoven tot zijn beroemde Diabelli-variaties). Koor en orkest van Toonkunst Bussum voeren nu zijn minder vaak gehoorde Pastoralmesse in F op. 147 uit. In dit werk doet de stralende muziek soms meer aan Italiaanse opera’s denken dan aan een katholieke mis.

Van Tot Toelichting
€ 17.50 incl pauzedrankje en programmaboekje