Vogels en vogelaars op Pampus Muiden

Om de week komen er vogelaars naar Pampus die niet alleen vogels vangen en ringen, maar ook honderduit kunnen vertellen over wat er allemaal vliegt en fladdert boven het forteiland.

Forteiland Pampus is zuinig op haar cultureel erfgoed en op haar vogels. Elk jaar wordt de vogelstand actief bijgehouden en in kaart gebracht voor verder onderzoek. Als bezoeker van Pampus is het mogelijk om een kijkje te nemen bij de vogelaars op een aantal woensdagen gedurende het seizoen. Zwaluwen worden gevangen en geringd voordat ze aan hun lange tocht naar Afrika beginnen. Menige zwaluw broedt in de kieren en scheuren van het beton van Fort Pampus haar eieren uit. Ook worden de nakomelingen van de wilde eend geteld. De vogelaars inventariseren de vogelstand en vertellen geïnteresseerden met veel passie en plezier over de kenmerken en gewoontes van al wat er vliegt en fluit op Pampus. Tijdens het ringen is het maken van foto’s toegestaan.
Data en tijden
De vogelaars, gehuld in schutkleuren, zijn te vinden naast en achter het Pampus Paviljoen en zijn op de onderstaande dagen van 11.00 tot minimaal 15.00 uur actief.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Woensdag 28 augustus 2019 11:00 15:00

Vestingplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
1398 VE, Muiden