Theatergroep Troost: ‘Carnage’ bij Kleintje Kunst Hilversum

In ‘Carnage’ komen twee stellen bij elkaar van wie de zoontjes met elkaar gevochten hebben. Zij gaan met elkaar in gesprek over de manier waarop deze kwestie het best opgelost kan worden. Het gesprek gaat vriendelijk en beschaafd van start, maar na verloop van tijd escaleert het tot het in de titel beloofde slagveld.

“Een mens wint er niks mee als hij zich beschaafd opstelt. Fatsoen verzwakt ons alleen maar!”
Onder de naam ‘Le Dieu du Carnage’ ging het stuk in 2006 in première. Carnage werd een internationaal succes en ontving vele theaterprijzen. Als kers op de taart werd het stuk verfilmd door Roman Polanski. Voor Troost bewerkt Erris van Ginkel en regisseerde Vastert van Aardenne Carnage tot een huiskamervoorstelling.

In ‘Carnage’ komen twee stellen bij elkaar van wie de zoontjes met elkaar gevochten hebben. Zij gaan met elkaar in gesprek over de manier waarop deze kwestie het best opgelost kan worden. Het gesprek gaat vriendelijk en beschaafd van start, maar na verloop van tijd escaleert het tot het in de titel beloofde slagveld. Het toneelstuk gaat op vaak komische en af en toe pijnlijke wijze in op de vraag hoeverre beschaving een illusie is en nuance een oppervlakkig gegeven.

TEKST Yasmina Reza BEWERKING Erris van Ginkel REGIE Vastert van Aardenne SPEL Sarah Chorus, Bert ’t Hoen, Michel Hueber en Aurora Solá
FOTOGRAFIE Annemiek van der Kuil | PhotoA

Reserveren noodzakelijk: theaterkk@gmail.com of bel/sms 06-54220108
Entree: € 17,-

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 17.00

Vrijdag 22 maart 2019 Vanaf 20:15 tot en met 21:30

Kolhornseweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
1213 RS, Hilversum