Tentoonstelling 'De alledaagse Dudok'

Tot en met 5 januari 2020 vindt de tentoonstelling 'De alledaagse Dudok' plaats in het Dudok Architectuur Centrum. 'De alledaagse Dudok' verbeeldt thema’s als sjabloon, icoon en identificatie enerzijds, en citymarketing en place-making anderzijds. Aan de hand van objecten, amateurkunst en foto’s laat deze tentoonstelling zien hoe het Raadhuis niet alleen in de internationale vakwereld een icoon werd, maar ook terecht kwam in de huiskamers van Hilversum (als innovatieve tuin- en mediastad).

De ‘alledaagsheid’ van Dudok is ook terug te vinden in de ontwerpen die hij maakte voor ‘gewone’ gebouwen, zoals de stal in de Hertenkamp, het clubhuis van Roeivereniging Tromp, de trap bij de Oude Haven en talloze nutsgebouwtjes in de stad. Hoewel onopvallend blijkt bij nadere bestudering met hoeveel aandacht ook deze gebouwen zijn ontworpen. Het ideaal van de nieuwe tuinstad, waar het altijd zonnig en lente is, is treffend verbeeld in Dudoks schetsen en presentatietekeningen, of ze nu van het Raadhuis of van de Hertenkamp zijn. Al deze gebouwen maakten immers deel uit van een groter concept: een tuinstad voor alle mensen.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum, Het Nieuwe Instituut en Stadsfonds Hilversum.

Van Tot Toelichting
€ 3.00 per persoon