Tentoonstelling 'Boten bij de vis' in Huizer Museum

Van 28 september t/m 17 november is bij het Huizer Museum de tentoonstelling 'Boten bij de Vis' te zien. Negen musea rondom de Zuiderzee hebben de handen ineengeslagen voor deze tentoonstelling. Het resultaat: een tentoonstelling die je laat kennismaken met de Zuiderzeevissers, hun schepen en de werven waar ze werden gebouwd.

Geschiedenis Zuiderzee
De Zuiderzee vormde de spil van het bestaan voor de dorpen en steden rond het water, en de visserij was hier één van de belangrijkste bronnen van voedsel en inkomsten. Boten bij de vis vertelt over de vissersschepen die op de Noord- en de Zuiderzee voeren en de werven waar ze werden gebouwd. Dankzij het succes van de Zuiderzeevisserij ontwikkelde de scheepsbouw zich snel en ontstond er een ware industrie.

Samenwerkende musea
De tentoonstelling is een initiatief van Netwerk Zuiderzeecollectie en is samengesteld door Museum Spakenburg, het Huizer Museum, Stichting Musea Noardeast Fryslân, het Wieringer Eilandmuseum Jan Lont, Waterlands Museum De Speeltoren, Museum Kaap Skil, Stadsmuseum Harderwijk, het Fries Scheepvaart Museum en het Zuiderzeemuseum.