Tentoonstelling Archief onder water

De tentoonstelling 'Archief onder Water' is door de Stichting Oude Hollandse Waterlinie samengesteld. We spreken over het jaar 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: de Hollanders hebben een geheim wapen... ‘De Waterlinie’.

De Oude Hollandse Waterlinie was bijna 350 jaar geleden onze redding in de oorlogen tegen Spanjaarden en Fransen. Destijds hebben onze voorouders grote delen onder water gezet en hierdoor kon de vijand niet verder in ons land oprukken.?

Recentelijk is er een UNESCO-nominatie gedaan voor de Nieuwe Hollandse Waterlinie, maar er wordt nog weleens voorbijgegaan aan de voorganger, de Oude Hollandse Waterlinie.

Wist u dat de Oude Hollandse Waterlinie, in tegenstelling tot zijn jongere broertje, wél zijn nut in de strijd heeft bewezen? In het huidige landschap?kunt u nog meerdere restanten hiervan ontdekken.

Vanaf Dinsdag 2 juli 2019 tot en met Vrijdag 16 augustus 2019

Dag Van Tot