Sterren kijken bij de Sterrenwacht in ’s-Graveland

Ontdek op vrijdagavond de sterren door een echte telescoop! Deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen vindt plaats in de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek naast het bezoekerscentrum in het gebouw van restaurant Brambergen. Vooraf aanmelden is niet nodig u kunt binnenlopen tussen 20:00 – 22:00 uur

De sterren, Maan en planeten zoals je die nooit eerder hebt gezien
Kijk naar de wonderen van het heelal door de twee grote telescopen van de sterrenwacht. Deze combinatie van een 36 cm. en een 42 cm. doorsnee telescoop is uniek in Nederland. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je de maan, planeten, nevels en zelfs andere sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand bekijken.

Naast sterren kijken zijn er geregeld leuke quizzen, informatieve presentaties en een knutseltafel met kleurenplaatjes van het heelal voor de jongste kinderen. Ook als het bewolkt is, ben je welkom voor de presentaties en een toelichting over de telescopen.

Praktische informatie
Toegang is €2 voor volwassenen en €1 voor kinderen en studenten. Leden van KNVWS Gooi en Vechtstreek en Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek mogen gratis naar binnen. Je kan ter plekken betalen.

Handig om te weten
Ook bij bewolkt weer is de Sterrenwacht geopend.
Zorg dat je je warm aankleedt.
Je kunt binnenlopen tussen 20:00 – 21:45.
Bij bezoek van een groep >6 personen moet je je vooraf aanmelden

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Vrijdag 22 maart 2019 20:00 22:00
Vrijdag 29 maart 2019 20:00 22:00

Noordereinde Model.NdtrcItem.HouseNumber
1243 JJ, 's-Graveland