Sperwershof / Bloembinderij Ineke van Dee

Omringd door oude bomen bevindt zich aan het Noordereinde in ‘s-Graveland een uniek bedrijf. In de oude moestuin van buitenplaats Sperwershof bevinden zich twee winkels. Een bloemenwinkel en een natuurvoedingswinkel. Ook een bijzondere theetuin.

Welkom in de Theetuin van de Buitenplaats Sperwershof !
Midden in ’s Graveland bevindt zich een van de weinige buitenplaatsen die nog particulier worden bewoond: Sperwershof, gelegen aan het Noordereinde 52. Voor wie nieuwsgierig is geworden, sla ter hoogte van de borden af en volg de oprijlaan zo’n 200 meter, tot u bij het klein parkeerterrein komt. Fietsen is een aanrader!!

Als u naar links kijkt ziet u een enorme tuin met grote rododendronpartijen, fraaie gazons maar ook een groot kippenhok en een eigen bijenschans. Om meer mensen van dit moois te laten genieten, is de eigenaresse Clara Röell een aantal jaren geleden gestart met een Erfgoed Logies, een royale vorm van bed and breakfast in een historistische omgeving.

Tegenover het huis en tuin bevindt zich de voormalige moestuin van de buitenplaats, gedeeltelijk omringd door een oude muur. Als u door de poort stapt wacht u een verrassing: een ruim opgezette tuin van ongeveer 3500 m2 met daarin tal van groenten en bloemen , ondergebracht in bedden. Maar ook heggen, pergola’s , struiken en een bescheiden hoeveelheid fruit. Behalve in de tuin worden in de kassen vanaf het voorjaar tot aan de herfst groentes gekweekt, variërend van sla, tomaten tot 4 soorten basilicum. Daarnaast is er een bescheiden pluktuin. De eerste twee maanden van dit jaar is er keihard gewerkt aan een nieuwe indeling van de winkels. Alle groentes, bloemen en aanverwante artikelen vindt u in de tuinwinkel, meteen aan uw rechterhand; voor koffie, thee, taart en iets hartigs kunt u terecht in het gezellige theehuis aan uw linkerhand. Ook het terras is verrijkt met leuke hoekjes, afgezet door heggen .
Als u vanuit de tuin naar het Ankeveensepad loopt en u volgt dit verharde weggetje (autovrij) tot het bos dan vindt u aan uw linkerhand een volkstuincomplex, schitterend gelegen aan de bosrand en aan drie kanten omringd door sloten. De wachttijd voor een tuin is momenteel twee jaar, maar het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Ook dit complex maakt deel uit van de buitenplaats.

Praktische informatie

Accommodatie
Soort gebouw Buitenplaats
Huisdieren
Huisdieren Huisdieren alleen na overleg

Dag Van Tot
Woensdag 09:00 17:00
Donderdag 09:00 17:00
Vrijdag 09:00 17:00
Zaterdag 09:00 17:00

* Nationale feestdagen zijn wij gesloten.