Speelbos ’t Laer

Gelegen tegenover groepsverblijf ’t Laer is het bosgedeelte ruim omheind. En vanaf een strategisch opgestelde uitnodigende picknicktafel kunnen ouders met het grootste gemak alles overzien. Van speelkuil, tot klimboom en waterbeekje. Het bos in ingericht voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De hoogteverschillen van het terrein en de vele krentenbomen geven het geheel een lieflijke, sprookjesachtige sfeer.

Het bos in ingericht voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De hoogteverschillen van het terrein en de vele krentenbomen geven het geheel een lieflijke, sprookjesachtige sfeer.Het Speelbos is niet alleen een educatieve, maar ook een veilige omgeving.

Natuur is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Vele onderzoeken bevestigen dat. Maar ondertussen is de barre werkelijkheid dat kinderen van nu 50% minder in de natuur spelen dan 20 jaar geleden.
Sindsdien is er veel veranderd. Verstedelijking, computer, mobiel en televisie zijn belangrijke oorzaken van de groeiende kloof tussen kinderen en natuur. Maar het kind van vandaag is de beslisser van morgen. Als kinderen geen kans krijgen een band met de natuur op te bouwen, zullen ze er in de toekomst ook niet voor gaan zorgen. Daarom heeft het Goois Natuurreservaat besloten om dit speelbos aan te leggen.