Sloepvaren in Weesp

Heeft u ook altijd graag een keer op de Vecht willen varen maar heeft u zelf niet de beschikking over een boot? Sinds dit vaarseizoen is er een Weesper Sloepennetwerk, een groep vrijwilligers, die tegen een kleine vergoeding u meeneemt in hun eigen sloep.

Op deze manier kunt u Weesp vanaf het water bekijken. Bijvoorbeeld de molen de Vriendschap aan de Utrechtseweg is vanaf het water zo mogelijk nog mooier dan vanaf de weg. Wat dacht u verder van fort Uitermeer of misschien zelfs doorvaren naar het mooie landhuis Zwaanwijck net na fort Hinderdam.

Om vervolgens weer rustig terug te varen naar het gezellige centrum van Weesp waar u heerlijk kan gaan zitten op één van de vele terrassen, een wandeling maken door historisch Weesp, of misschien wel een zakje lekkere Weespermoppen gaan kopen……

U kunt kijken welke schipper met zijn/ haar sloep geschikt/ beschikbaar is op het voor u gewenste tijdstip en direct contact leggen met de schipper om afspraken te maken over de vaart.


In principe worden de gasten gehaald van de steiger tegenover Stationsweg 13 in Weesp (café t Helletje) en worden daar na afloop van de vaart weer teruggebracht. Ook dit kan in overleg met de schipper op een andere locatie zijn.

Kosten: € 5,- per uur/ per persoon met een max. van 2 uur (Evt. in overleg met de schipper een andere vergoeding als er met een groep wordt gevaren. )
Meer informatie over Weesp