Singer Laren

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater en beeldentuin, gelegen in het hart van Goois kunstenaarsdorp Laren.

Historie
Opgericht in 1956 door het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer. William was een Amerikaanse kunstenaar en Anna, zijn vrouw, een groot liefhebber van klassieke muziek. In het begin van de vorige eeuw kwamen zij in Laren wonen en 1911 bouwden zij de villa ‘De Wilde Zwanen’. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een concertzaal aan de villa bouwen. 

Museum
Het museum toont gedurende het gehele jaar wisselende tentoonstellingen. Een vast onderdeel is Singer Highlights. Deze expositie toont recent verworven aanwinsten in combinatie met hoogtepunten uit de collectie. Het is de ambitie van Singer Laren om de verscheidenheid van het Nederlandse modernisme te laten zien. 

Theater 
Het theater brengt een gevarieerd programma van onder meer toneel, cabaret, musicals, klassieke muziek, kindervoorstellingen en lezingen. Klik hier voor meer informatie.

Beeldentuin
Grenzend aan het museum en theater ligt een prachtige gratis toegankelijke beeldentuin. Deze is ingericht met beelden van hedendaagse Nederlandse kunstenaars met de relatie cultuur - natuur als verbindend thema. In 2018 werd de nieuwe tuin van de hand van tuinarchitect Piet Oudolf feestelijk geopend.

Praktische informatie

Prijs
Jeugd prijs tot 10
volwassenen 15
groepen volwassenen 14
MJK (Museumjaarkaart) 3
groepen vanaf 15
Jeugd prijsomschrijving CJP, Jeugd van 13 t/m 18 jaar
toelichting prijs Alle prijzen zijn inclusief toeslagen

Dag Van Tot
Zondag 11:00 17:00
Dinsdag 11:00 17:00
Woensdag 11:00 17:00
Donderdag 11:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

* Geopend op Eerste en Tweede Paasdag, 5 mei, Hemelvaartsdag, Eerste en Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag. Gesloten op maandagen, Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koningsdag.