Sail Pampus

Pracht en praal op en rond het forteiland Pampus in het laatste weekend van augustus! Geniet van prachtige schepen, varend of aan de steiger. Met mooie verhalen voor jong en oud. Zelf meevaren en je hart ophalen als het schip door het water klieft? Dat kan!

Programma 24 augustus
Geniet van varend erfgoed dat koers zet naar werelderfgoed. Aan boord koffie/thee en een lekkere lunch. Op het eiland - de drie schepen arriveren rond 13.00 uur - wacht het fort op je, met zijn rondleidingen en natuurlijk de nieuwe attractie met de luchtballon: Het geheime Wapen van Amsterdam.

De Succes vertrekt vanuit Almere-Haven om 10.00 uur. De Sanne Sophia om 10.00 uur vanuit Muiden. De Lelie om 10:00 uur vanuit hartje Amsterdam.

Pampus is voor passanten met eigen boot al om 10.30 uur geopend. De eerste veerboot vanuit Muiden vertrekt op hetzelfde tijdstip. Als de drie Sail Pampus-schepen aangemeerd zijn, mag iedereen een kijkje nemen of een drankje doen op de boten, de scheepsbarren zijn geopend!

Programma zondag 25 augustus
Op zondag is het programma hetzelfde met uitzondering van de ochtend. Extra in het programma vindt dan in het water rondom het eiland het Rondje Pampus plaatst, een zwemfestijn met honderden zwemmers dat als doel heeft aandacht te vragen voor de kwaliteit van het water in het IJsselmeergebied.

Praktische informatie

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 24 augustus 2019
Zondag 25 augustus 2019

Herengracht t/o Model.NdtrcItem.HouseNumber
1398 AB, Muiden