Rondleidingen museum Weesp

Het stadhuis van Weesp is in vele opzichten een bijzonder monument. Het gebouw is één van de meest gave voorbeelden van Nederlands neoclassicisme. Van 16 juni t/m 3 november worden er elke zondag speciale rondleidingen gegeven om 15:00 uur. De tocht door het stadhuis duurt 1 uur en kost € 2,- p.p. (+ entree museum).

Het museum is op van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 17.00 uur.

Entree
Volwassenen € 5,-, Senioren (65+) € 4,- Jeugd (6 t/m 17 jaar) € 3,-, kinderen t/m 5 jaar gratis
Nationale Museumkaart en Vrienden van Museum Weesp gratis

Rondleiding stadhuis toeslag € 2,- (aanmelden is niet nodig, groepen alleen op reservering) Kijk voor meer informatie over lezingen en rondleidingen op museumweesp.nl. Volg het museum ook op sociale media.

Extra informatie
Het gebouw is sinds zijn oplevering in 1776 tot vandaag in gebruik als stadhuis. Daarmee heeft het zowel een culturele als een maatschappelijke betekenis. De tentoonstelling richt zich op de architect en op het gebouw. De architect, Jacob Otten Husly was een veelzijdig man. Behalve ontwerper en ambachtsman was hij directeur van de kunstacademie.

De stucdecoraties in de Burgerzaal van het stadhuis zijn dan ook van bijzondere kwaliteit. Van nationale betekenis is de marmervloer in de Burgerzaal. Het is een van de weinige uit de achttiende eeuw die nog volledig gaaf behouden zijn. Uit het archief worden documenten getoond die nog nooit aan het publiek getoond zijn. Ontwerpen die door Husly zelf zijn getekend. Maar ook kijkdozen die de opdrachtgevers een indruk gaven van het interieur.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 2.00 + entree museum

Vanaf Zaterdag 15 juni 2019 tot en met Zondag 3 november 2019

Dag Van Tot
Zondag 15:00 16:00