Renée van Bavel 'Mensenkind'

Renee van Bavel (1981) is al jaren een vertrouwd gezicht in de theaters, concertzalen en op festivals. Sinds 2002 toert ze met haar eigen repertoire, solo aan de vleugel of met band, door Nederland.

Vanaf 2009 richtte ze haar blik ook over de landsgrenzen en geeft ze veel concerten in België. Sinds 2012 woont ze in Berlijn en geeft met haar Duitstalige repertoire ook concerten in Duitsland en Oostenrijk.
Een langgekoesterde wens komt nu uit: Renee van Bavel kijkt naar de wereld en bezingt haar met het repertoire van Herman van Veen.
In ‘Mensenkind’ verbindt zij het werk van Herman van Veen met haar eigen verhalen en observaties, en zet op die manier klassiekers zoals ‘Liefde van later’, ‘Suzanne’ en ‘Cirkels’ in een nieuw licht.
Begeleid door pianist Dirk Flatau zingt Renee op eigen wijze met juweeltjes van teksten het vroege werk van Herman van Veen.
Renee van Bavel raakt: Wanneer het de liefde betreft, weet zij de nuances met een verfijnde woordkeuze en in ragfijne composities te duiden.
“Puur en prachtig!” aldus Herman van Veen.

Van Tot Toelichting

Zaterdag 11 januari 2020 vanaf 20:15