Plassenroute 's-Graveland

Tussen de Vecht en het Gooi liggen de Ankeveense Plassen, de Kortenhoefse Plassen en de Loosdrechtse Plassen; de overblijfselen van grootschalige veenafgravingen.

U fiets door een gevarieerd gebied van boerenland met koeien en windmolens, door natuurgebieden met moerasbos, door rietland met open plassen en langs de bossen en de landgoederen van het Gooi. Langs de route kunt u afstappen bij verschillende bedrijven die hun producten aanbieden. U kunt hier even uitrusten met een glaasje karnemelk, een boerenijsje of een biologisch appeltje. Uniek aan deze route is dat u met een fietsveer in Nigtevecht oversteekt. Let op: het fietsveer heeft beperkte vaartijden! Als het veer niet vaart, fietst u dan over de zuidoever van de Vecht direct naar 40 en sla 41 en 42 over. De route is dan 3 km korter.
Bij knooppunt 39 is een ideale vogelkijkplaats. Er staan bankjes waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Ankeveense Plassen.

Plaatsen die worden aangedaan: ’s Graveland, Kortenhoef, Vreeland, Nederhorst den Berg en Uitermeer.

Bijzondere bezienswaardigheden en attracties onderweg: Fietsveer Nigtevecht en diverse boerderijen die u kunt bezoeken.

Restaurant/Café tussen knooppunten: Restaurant de Nieuwe Zuwe, Kortenhoef, Restaurant Thai Faa Faet, Weesp. Startpunt: Bezoekerscentrum Natuurmonumenten, Noordereinde 54b, ’s Graveland.

U kunt de route downloaden via routeyou of bestellen via onze webshop .