Mess Klassiek - Trio Eolian

Dit concert maakt deel uit van de Klassiek Donderdagserie. Kaarten voor deze serie worden vanaf 11 mei 12.00 uur verkocht. Losse kaartverkoop start in augustus 2019.

Trio Eolian maakt deel uit van het grotere 'Eolian Ensemble' en bestaat uit:
Karin Leutscher, fluit, geboren 1974 te Haarlem, studeerde vanaf 1994 aan het Conservatorium van Amsterdam bij professor Harrie Starreveld. In 1999 rondde zij haar eerstefaseopleiding af met het hoogst mogelijke puntenaantal. Karin vervolgde haar studie in de tweedefaseopleiding en slaagde cum laude in 2001. In 2001 ontving zij een studiebeurs van het Prins Bernhard Cultuurfonds om lessen te kunnen volgen bij Jacques Zoon te Berlijn. In de periode van 2006 tot 2013 had Karin een vaste aanstelling als piccoloïste en fluitiste bij het Holland Symfonia. Inmiddels remplaceert zij als freelancer veelvuldig bij verschillende beroepsorkesten waaronder het Balletorkest en het Gelders Orkest. Karin maakt deel uit het van het Oneiros Ensemble, het Nederlands Fluitkwartet en vormt een duo met harpiste Liesbeth Vreeburg. Naast de reguliere concertpraktijk, werkt Karin regelmatig mee aan muziektheaterproducties.

Arco van Zon studeerde hobo in Amsterdam en Salzburg bij Jan Spronk en Lothar Koch. Masterclasses volgde hij onder meer bij Han de Vries, Maurice Bourgue, Hansjörg Schellenberger en het Ensemble Intercontemporain de Paris. Tijdens zijn studie behaalde Arco de eerste prijs op het hoboconcours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Met het trio Triller won Arco de eerste prijs op het internationale kamermuziekconcours van Colmar in Frankrijk, en met het Farkas blaaskwintet behaalde hij de eerste prijs op het nationale kamermuziekconcours te Almere. Sinds 1998 is Arco als eerste hoboïst verrbonden aan het European Union Chamber Orchestra, waarmee hij ook solistisch optreedt. Zo speelde hij het afgelopen seizoen solo in Chili, Peru, Engeland en Nederland. In april 2010 vertolkte Arco de solosonate BWV 1033 van J.S. Bach in het televisieprogramma 'Vrije Geluiden'.

Cécile Rongen, klarinet, sloot in november 2005 de Masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam cum laude bij George Pieterson. Na twee jaar in het Nationaal Jeugd Orkest te hebben gespeeld, trad zij vervolgens op in het European Union Youth Orchestra en het Schleswig-Holstein Musik Festival Orchester en werkte met o.a. Bernhard Haitink, Lorin Maazel en Vladimir Ashkenazy. Van 2006 t/m 2008 had Cécile een aanstelling als klarinettiste/basklarinettiste bij het Radio Filharmonisch Orkest. Regelmatig remplaceerde Cécile bij andere orkesten, zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Ballet Orkest. Cécile volgde masterclasses bij o.a. Sabine Meyer. Van 2009 tot 2013 was Cécile parttime werkzaam op de afdeling educatie van het Muziek Centrum van de Omroep. Van 2013 tot 2016 werkte zij parttime bij Mocca in Amsterdam, een netwerkorganisatie en expertisecentrum voor cultuureducatie. Sinds 2008 is Cécile docent aan het Utrechts Conservatorium, waar ze sinds september 2017 de functie van Studieleider vervult.

Het Eolian Ensemble, opgericht in 2004, is een piano-blaaskwintet. Gedreven door de passie voor kamermuziek richt het ensemble zich op concerten voor sextet en kwintet in concertzalen. Tevens heeft het Eolian Ensemble zich gespecialiseerd in het geven van kindertheatervoorstellingen in samenwerking met diverse acteurs en regisseurs waaronder Edwin Rutten, Beppe Costa en Gijs de Lange. In het voorjaar van 2009 speelde het Eolian Ensemble in opdracht van 'Oorkaan' de kindervoorstelling de Verb(l)azing in samenwerking met 'Orkater'. Tevens speelde het Eolian Ensemble in haar verleden meerdere kindertheatervoorstellingen in opdracht van het sociaal maatschappelijk activiteitenprogramma van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Op 10 oktober 2010 speelde het Eolian Ensemble live voor radio 4 Het Zondagochtendconcert in de kleine zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam. Het Eolian Ensemble stond zowel voor haar reguliere concerten als kindertheatervoorstellingen in de volgende zalen: Concertgebouw Amsterdam, Toonzaal Den Bosch, Chassé Theater Breda, Frits Philipszaal Eindhoven, Lindengrachtfestival Alkmaar en de Stadsgehoorzaal Leiden. Tevens was het Eolian Ensemble diverse malen live op Radio 4 te horen. De musici werken in vast dienstverband of als freelancers in diverse orkesten waaronder het Ballet Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, het Symfonie Orkest Vlaanderen en het Combattimento Consort Amsterdam. www.eolianensemble.com

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 18.75 incl pauzedrankje

Donderdag 5 september 2019 vanaf 20:30

Adriaan Dortsmanplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
1411 RC, Naarden