Mess Docu - Diego GutiƩrrez 'Parts of a Family'

De dagen worden korter, de avonden donker als het Messdocu seizoen weer begint. Het licht gaat uit en de spot aan; we duiken in filmische verhalen van mensen en hun strijd, verlies en gemis, hun overwinning en euforie. We gaan ons verdiepen in de dromen en volharding van de makers die alles opzij hebben gezet om hun verhalen in de wereld te zetten. Het publiek stelt de vragen en we hopen dat we opnieuw aan het eind van de avond geroerd en verrijkt de deur achter ons dicht trekken...

We beginnen het seizoen met een universeel liefdesverhaal: Parts of a Family.
Diego Gutiérrez durfde het aan om een ongemakkelijke film over zijn ouders te maken. Het is het bitterzoete relaas van twee geliefden die volledig uit elkaar zijn gegroeid. Ze leven in hun eigen wereld, een enorme, met prikkeldraad omgeven villa op een landgoed bij Mexico City. Diego's vader wordt binnenkort tachtig en wil gaan parachutespringen. Zijn moeder is eenzaam, moe en boos. De onderliggende wrok wordt steeds tastbaarder.
Een week nadat ze elkaar leerden kennen vroeg Gonzalo Gina ten huwelijk. Nu, vijftig jaar later, wonen ze in verschillende delen van het huis. Zij boven, hij beneden. Regisseur Diego Gutiérrez, woont in Amsterdam met zijn Nederlandse vrouw en logeert elk jaar een aantal weken bij zijn ouders op het landgoed. Tijdens één van deze bezoekjes zag hij hoe de communicatie tussen zijn ouders met de jaren was veranderd. Irritatie, wanhoop en onverschilligheid wisselen elkaar af in de gesprekken tussen de twee, en om die reden interviewde Gutierrez zijn ouders voornamelijk afzonderlijk van elkaar. Parts of a family won in 2013 op het Nederlands Film Festival het Gouden Kalf voor beste lange documentaire. Gutiérrez komt in deMess vertellen over de impact van de film op zijn ouders en op hemzelf.

Praktische informatie

  Van Tot Toelichting
€ 15.00 incl pauzedrankje

Donderdag 26 september 2019 vanaf 20:30

Adriaan Dortsmanplein Model.NdtrcItem.HouseNumber
1411 RC, Naarden