Menwedstrijden op 't Harde Blaricum

Op 5 en 6 juni organiseert Stad en Lande Ruiters de Samengestelde Menwedstrijd op ’t Harde aan de Meentzoom in Blaricum. Ruim 100 aanspanningen nemen deel aan dit tweedaagse evenement en strijden tegen elkaar. Het belooft een waar spektakel te gaan worden.

Vrijdag 5 juni wordt tussen 10.00 en 18.00 uur dressuur en vaardigheid gereden. De vaardigheid zal gereden worden op het terrein van Stad en Lande (meentzoom 4 in Blaricum) en de dressuur op ’t Harde.

Zaterdag 6 juni staat in het teken van de marathon, die bestaat uit een wegparcours en 6 hindernissen op het hoofdterrein op ‘t Harde. De eerste deelnemer zal dan om 9.00 uur in de hindernis zijn. De wedstrijd duurt op zaterdag tot ongeveer 17.00 uur. De meest spectaculaire hindernis is die met de waterpartij. Deze hindernis is vaak de publieksfavoriet en is ook te vinden op het hoofdterrein aan de Meentzoom. Naast de sportieve strijd, zijn de punten voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap en ook de Cor Vos beker. Deze beker wordt jaarlijks uitgereikt aan de deelnemer die de minste strafpunten krijgt. Er staat dus heel wat op het spel voor de deelnemers!

Voor bezoekers is er gratis toegang op beide dagen. Parkeren kan – eveneens gratis – langs de Meentzoom.
Er is een uitgebreide catering en een foodtruck aanwezig en voor de kinderen is er een springkussen.
En – natuurlijk – drinken we het echte Blaricumse Malbakker Pils tijdens deze dagen! Ook dit jaar staan er meer dan dertig vrijwilligers klaar om deze dagen tot een groot succes te maken.

Gratis toegang

Dag Van Tot Toelichting