Licht-expositie bij Galerie Pouloeuff in Naarden

Galerie Pouloeuff licht de donkere wintermaanden in Naarden-Vesting op met een nieuwe expositie. In deze bijzondere presentatie worden objecten getoond waarin licht verwerkt is of die op een andere manier over licht gaan. Zo wordt er met licht geschilderd in analoge fotobeelden, bepalen de bewegingen van de bezoeker een kleurenspel en imiteert het spiegelend oppervlak van bewegend materiaal natuurverschijnselen, zoals reflecties op kabbelend water.

 Er ontstaat een sfeervolle interactie, waarbij de ervaring van de bezoeker centraal staat. De getoonde werken vormen een samenspel van licht, en dat licht speelt ook weer met de objecten zelf. Het werk van de zes kunstenaars kan na sluitingstijd van de galerie nog van buitenaf bewonderd worden.

Op zondag 18 november wordt de expositie om 15.00 uur officieel geopend. De kunstenaars zullen zichzelf dan voorstellen. Ook wordt de Pouloeuff Publieks Award van oktober 2018 uitgereikt. Tevens is er gelegenheid tussen 14.00 en 17.00 uur om de exposerende kunstenaars te ontmoeten en vragen te stellen over hun werk.

Exposerende kunstenaars:
Jule Cats (1993) stelt handgemaakte lichtkolommen samen met contrasterende materialen, zoals beton en plexiglas. Ze gaan over het vasthouden en loslaten van herinneringen.

Iris Janssen (1990) manipuleert analoge fotografische beelden met ontwikkelvloeistof. De beelden visualiseren het verstrijken van de tijd, omdat ze uiteindelijk zullen verdwijnen door blootstelling aan licht.

Jacqueline Cuperus (1990) toont een bonte verzameling van gekleurd licht en organische vormen. Door als bezoeker van positie te veranderen krijgt het beeld een andere kleur. Zo ontstaat interactie met het werk.

Sander Hagelaar (1991) construeert een installatie, geïnspireerd op natuurverschijnselen, zoals reflecties op kabbelend water of een spel van zonlicht.

Maaike Kramer (1986) combineert foto's en lichtbakken waarin de grens tussen materiaal en ruimte verdwijnt en meerdere perspectieven zichtbaar zijn in één beeld.

Tubien van Wulften (1986) maakt lichtbakken met verschillende lagen over maatschappelijke onderwerpen, die de subjectiviteit van de werkelijkheid laten zien.

Praktische informatie

Vanaf Zaterdag 17 november 2018 tot en met Zondag 20 januari 2019

Dag Van Tot
Zondag 12:00 17:00
Vrijdag 11:00 17:00
Zaterdag 11:00 17:00

Turfpoortstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
1411 EG, Naarden