Korenfestival Laren

Op zondag 17 juni is er voor de achtste keer een sprankelend Korenfestival in de Sint Jansbasiliek van Laren NH. Op deze dag is er speciale aandacht voor klassieke koormuziek.

De mooiste composities van bekende en minder bekende componisten worden uitgevoerd door o.a. Voces Cyriaci uit Hoorn (tijdens de Mis en concert) en ‘Vocalise’ uit Ede. (alleen concert) Orgel en piano worden bespeeld door Bas Groenewoud. In totaal doen er drie koren mee. Organisator is de Stichting Koormuziek Laren, die zich ten doel stelt de klassieke koormuziek te promoten, zoals die vroeger vaak in de kerk te horen was. Inmiddels zijn er vele topkoren uit Nederland, Duitsland en België komen zingen tijdens het Korenfestival. Meestal ook koren waar kinderen aan meedoen. De Stichting wil graag kinderen en volwassenen samen laten zingen. In 2014 is door organist en componist Wouter van Belle speciaal voor het Larense Korenfestival een hymne gecomponeerd. (Hymn to St. John) Dit stuk wordt elk jaar uitgevoerd door één van de koren. Kerkgangers en concertbezoekers zijn van harte welkom.
De toegang is gratis met na afloop een deurcollecte.
Informatie per mail: info@zingeninlaren.nl of telefonisch: 06 1 222 95 40. (artistiek leider Ton Philips)

Ochtend: 10:00 Feestelijk gezongen H. Mis met Voces Cyriaci o.l.v. Mark Heerink en Orgel: Bas Groenewoud. Middag: 14:30 Zondagmiddagconcert met o.a. Voces Cyriaci en Vocalise uit Ede o.l.v. Gerrit Maas

Gratis toegang

Zondag 17 juni 2018 Vanaf 14:30 tot 17:00